Skip to main content

Tiramisu med Kesam®

Middels
40min

Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert.

3.9
(115)
Next ImageTiramisu med Kesam®

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
eggeplomme
4 ss
sukker
3 dl
Kesam® Vanilje eller Naturell
2 ss
cognac, marsala eller likør f eks Amaretto
1 dl
sterk espresso
200 g
savoiardikjeks (ladyfingers)

På toppen

2 ss
kakao som siktes fint over

Fremgangsmåte

  1. Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og Kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.

    Tips

    Hvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers). I dessertens hjemland bruker man mascarpone i kremen.
  2. Bland sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør i en annen bolle.

  3. Ta fram en dyp form (ca. 15x25 cm). Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i kaffeblandingen og legger dem i formen.

    Tips

    I stedet for fingerkjeks kan du lage tiramisu med sukkerbrød. Skjær da til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen. 
  4. Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks, dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.

  5. Skjær tiramisù i serveringsstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Tiramisuen blir aller best hvis du lar den stå og trekke kjølig i minst 4 timer før servering - og kan med fordel lages dagen før.

Hev smaken med våre produkter