Tiramisu - Italias nasjonaldessert

Tiramisu med Kesam®

18
  • Middels
  • 40 min
Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert. 

Ingredienser

4 stk eggeplommer
4 ss sukker
375 g TINE Kremgo® Naturell
3 dl Kesam® Vanilje eller Naturell
2 ss cognac , marsala eller likør f eks Amaretto
1 dl sterk espresso
200 g savoiardikjeks (ladyfingers)

På toppen

2 ss kakao som siktes fint over

Slik gjør du det

    1. Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og Kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.
      Tips
      Hvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers). I dessertens hjemland bruker man mascarpone i kremen.
    2. Bland sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør i en annen bolle.
    3. Ta fram en dyp form (ca. 15x25 cm). Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i kaffeblandingen og legger dem i formen.
      Tips
      I stedet for fingerkjeks kan du lage tiramisu med sukkerbrød. Skjær da til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen. 
    4. Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks, dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.
    5. Skjær tiramisù i serveringsstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.
Tips

Tiramisuen blir aller best hvis du lar den stå og trekke kjølig i minst 4 timer før servering - og kan med fordel lages dagen før.

Kommentarer

  • Bjarne

    2 måneder siden
    Dette er overhode ikke tiramisu! Hovedingrediens er marscapone!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Bjarne!

      Dette er Tine sin versjon av Tiramisu. :) Prøv den gjerne! Kanskje du vil like den! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat