Tiramisu med Kesam®
Tiramisú er en kremete dessertkake som regnes som Italias nasjonaldessert.
Middels•40 min•6 personer
Ingredienser
- 4 stykk eggeplomme
- 4 ss sukker
- 375 g TINE® Kremgo® Naturell
- 3 dl Kesam® Vanilje laktosefri, eller Naturell
- 2 ss cognac, , marsala eller likør f eks Amaretto
- 1 dl sterk espresso
- 200 g savoiardikjeks (ladyfingers)
På toppen
- 2 ss kakao, som siktes fint over
Slik gjør du
1
Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og Kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse.
TipsHvis du ønsker det, kan du bytte ut vaniljekesam med nypisket krem basert på 3 dl TINE Kremfløte (til 4 pers). I dessertens hjemland bruker man mascarpone i kremen.
2
Bland sterk kaffe med konjakk, Marsala (portvin/sherrylignende vin) eller likør i en annen bolle.
3
Ta fram en dyp form (ca. 15x25 cm). Hvis du bruker ladyfingerkjeks, dypper du kjapt hver enkelt kjeks i kaffeblandingen og legger dem i formen.
TipsI stedet for fingerkjeks kan du lage tiramisu med sukkerbrød. Skjær da til sukkerbrødbunnen slik at den blir firkantet. Dynk nederste laget med noe av kaffe/konjakkblandingen.
4
Fordel ca. 1/3 av egg/osteblandingen oppå. Legg på nytt lag med kakebunn eller fingerkjeks, dynk med kaffeblanding, nytt lag med egg/osteblanding, gjenta med kake/kjeks og egg/osteblanding på toppen.
5
Skjær tiramisù i serveringsstykker og sikt over litt kakaopulver eller riv over sjokolade rett før servering.
TipsTiramisuen blir aller best hvis du lar den stå og trekke kjølig i minst 4 timer før servering - og kan med fordel lages dagen før.