Sjokoladeterte med hvite trøfler

Sjokoladeterte med hvite trøfler

0
21
Middels200 min
En lekker mørk sjokoladekake servert med myke trøfler og frisk bringebærsaus. Perfekt sjokolade-dessert når du skal ha gjester til middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvite trøfler

Bunn

Fyll

 • ½ stk
  vaniljestang
 • 3 dl
 • 250 g
  mørk sjokolade
 • 2 stk
  egg
 • ¼ ts
  salt

Glasur

Til servering

 • 5 dl
  bringebær
 • 1 ss
  melis
 • 1 ss
  vann
 • ¼ bunt
  sitronmelisse til pynt

Slik gjør du det

 1. 1

  Varm opp fløte til trøflene, tilsett smør og varm til rett under kokepunktet. Hakk sjokolade og hell den varme fløten over. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en glatt røre.

 2. 2

  Finriv skallet av sitron og tilsett sammen med litt sitronsaft og honning. Smak deg fram. Rør blandingen god sammen, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer.

 3. 3

  Bruk en skje og form små runde kuler med hendene. Rull kulene i kokos slik at de er helt dekket. La sette seg i kjøleskapet.

  Tips

  Trøflene kan lages et par dager i forveien. Bruk gjerne engangshansker når du ruller trøflene og sørg for å jobbe raskt slik at ikke blandingen blir for varm. Om du ikke bruker alle til pynt på kaken, kan du servere dem som konfekt eller gi dem bort i gave.

BUNN

 1. 4

  Del Oreo-kjeks i to og skrap ut fyllet. Fyllet skal ikke brukes i denne oppskriften. Knus kjeksen fint i en blender, smelt smør og bland inn.

 2. 5

  Press blandingen godt ned i en terteform med løs bunn, også opp langs kanten. Sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

FYLL

 1. 6

  Sett ovnen på 170 °C. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Varm med fløten til rett under kokepunktet. Finhakk sjokoladen og hell den varme fløteblandingen over. La stå i 5 minutter. Rør til sjokoladen er oppløst og du har en glatt røre.

 2. 7

  Pisk egg og salt i en annen bolle og visp det inn i sjokoladeblandingen. Fyll i tertebunnen og stek i ovnen i ca. 25 minutter. Terten skal fremdeles være myk i midten. Avkjøl i formen på rist, ca. 1 time.

GLASUR

 1. 8

  9. Kok opp fløten til glasuren, ta av varmen og rør inn sjokolade i biter. Rør til smeltet. Tilsett honning og varmt vann. Hell over terten så det dekker hele toppen. Avkjøl i kjøleskapet til glasuren har satt seg, ca. 1 time.

TIL SERVERING

 1. 9

  Kok opp bringebær, melis og vann og rør i 5 minutter slik at de safter seg. Press blandingen gjennom en sikt og la den glatte sausen koke inn noen minutter. Avkjøl og server til terten med hvit trøffel og sitronmelisse.

Tips

Om du ikke har tid til å lage hvite trøfler, kan du servere terten med vaniljeis. Den er også god i seg selv, gjerne til kaffen.

Del denne oppskriften: