Sjokoladeterte med hvite trøfler

(9)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

En lekker mørk sjokoladekake servert med myke trøfler og frisk bringebærsaus. Perfekt sjokolade-dessert når du skal ha gjester til middag.

Antall porsjoner

10

Ingredienser

Hvite trøfler

300 ghvit sjokolade
2 ssTINE Usaltet Smør
6 ssTINE Kremfløte
1 tsakasiehonning
½ stksitron
3 dlkokosmasse

Bunn

14 stkoreokjeks
4 ssTINE Usaltet Smør

Fyll

½ stkvaniljestang
3 dlTINE Kremfløte
250 gmørk sjokolade
2 stkegg
¼ tssalt

Glasur

2 ssTINE Kremfløte
50 gmørk sjokolade
1 tsakasiehonning

Til servering

5 dlbringebær
1 ssmelis
1 ssvann
¼ buntsitronmelisse til pynt
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

 • HVITE TRØFLER

  1. Varm opp fløte til trøflene, tilsett smør og varm til rett under kokepunktet. Hakk sjokolade og hell den varme fløten over. Rør til sjokoladen er smeltet og du har en glatt røre.
  2. Finriv skallet av sitron og tilsett sammen med litt sitronsaft og honning. Smak deg fram. Rør blandingen god sammen, dekk med plast og la stå i kjøleskapet i 1-2 timer.
  3. Bruk en skje og form små runde kuler med hendene. Rull kulene i kokos slik at de er helt dekket. La sette seg i kjøleskapet.

   Tips:

   Trøflene kan lages et par dager i forveien. Bruk gjerne engangshansker når du ruller trøflene og sørg for å jobbe raskt slik at ikke blandingen blir for varm. Om du ikke bruker alle til pynt på kaken, kan du servere dem som konfekt eller gi dem bort i gave.

 • BUNN

  1. Del Oreo-kjeks i to og skrap ut fyllet. Fyllet skal ikke brukes i denne oppskriften. Knus kjeksen fint i en blender, smelt smør og bland inn.
  2. Press blandingen godt ned i en terteform med løs bunn, også opp langs kanten. Sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
 • FYLL

  1. Sett ovnen på 170 °C. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Varm med fløten til rett under kokepunktet. Finhakk sjokoladen og hell den varme fløteblandingen over. La stå i 5 minutter. Rør til sjokoladen er oppløst og du har en glatt røre.
  2. Pisk egg og salt i en annen bolle og visp det inn i sjokoladeblandingen. Fyll i tertebunnen og stek i ovnen i ca. 25 minutter. Terten skal fremdeles være myk i midten. Avkjøl i formen på rist, ca. 1 time.
 • GLASUR

  1. 9. Kok opp fløten til glasuren, ta av varmen og rør inn sjokolade i biter. Rør til smeltet. Tilsett honning og varmt vann. Hell over terten så det dekker hele toppen. Avkjøl i kjøleskapet til glasuren har satt seg, ca. 1 time.
 • TIL SERVERING

  1. Kok opp bringebær, melis og vann og rør i 5 minutter slik at de safter seg. Press blandingen gjennom en sikt og la den glatte sausen koke inn noen minutter. Avkjøl og server til terten med hvit trøffel og sitronmelisse.

Tips:

Om du ikke har tid til å lage hvite trøfler, kan du servere terten med vaniljeis. Den er også god i seg selv, gjerne til kaffen.

Kommentarer

  Legg til kommentar