Mangefarget smørkrem-kake

Sjokoladekake med smørkrem

0
  • Enkel
  • 90 min
  • 40 min
En skikkelig tre-lags festkake som er perfekt til påske. Saftig sukkerbrød er fylt med mandarinkrem, appelsinmarmelade og pyntet med deilig smørkrem i mange farger. 

Ingredienser

5 stk egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ss kakao
1 ss potetmel
1 ts bakepulver

Mandarinkrem

375 g TINE Kremgo’® Naturell
100 g TINE Meierismør
500 g melis
1 ss sitronsaft
2 bokser hermetiserte mandariner (à 312 g – ca. 3 dl klementinbåter)
6 ss appelsinmarmelade

Smørkrem

250 g romtemperert TINE Meierismør
250 g romtemperert TINE Kremgo’® Naturell
500 g melis
1 ts vaniljesukker
¼ ts diverse konditorfarge

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 160 °C. Dekk en springform på 22 cm i diameter med bakepapir, og smør og mel den godt.
    2. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, kakao, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn til akkurat blandet.
    3. Hell røren i formen og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter eller til en kakenål kommer ut ren.
    4. Hvelv formen over på en rist og avkjøl kaken oppned. Fjerne formen og del bunnen i tre lag.
    5. Lag mandarinfyll ved å piske romtemperert kremost og smør med melis og sitronsaft til en glatt krem. Sil sirupen av mandarinbåtene, bruk gjerne laken til å dynke kaken, og grovhakk dem. La de renne av seg i en sikt i noen minutter før de piskes inn i kremen.
    6. Smør to av bunnene med appelsinmarmelade. Fordel mandarinkremen utover og legg lagvis med den siste bunnen på toppen. Ha over på et serveringsfat og dekk resten av kaken med resten av kremen. La kaken stå kaldt til den har satt seg.
      Tips!
      Føles kremen løs, kan du sette springformen tilbake rundt kaken når du har stablet den lagvis og sette den kaldt, før du smører på resten av kremen.
    7. Sørg for at smør og kremost til smørkremen er romtemperert. Pisk alt sammen til en glatt krem med en elektrisk mikser. Fordel i forskjellige boller og farg til ønsket pastellfarge. Ha over i sprøyteposer med forskjellige tipper.
    8. Sprøyt små tupper over hele kaken så den er helt dekket. Oppbevar kaken kaldt før servering.
Tips!
Har du dårlig tid kan du bruke ferdig sukkerbrød.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat