Sjokoladedrøm à la Delfiakake

Sjokoladedrøm à la Delfiakake

Kommentarer 9
  • Middels
  • 30 min
Dette er en spennende og smakfull variant av den tradisjonelle Delfiakaken. Kokosfettet er erstattet med ekte meierismør som gir kaken den ekstra god smaken. En vinner blant store og små i julestria.

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
300 g mørk eller lys kokesjokolade
1 dl melis
2 stk eggeplommer
20 stk kjeks (av typen Per e.l.)
200 g pyntegele (gjerne røde

Slik gjør du det

    1. Denne kaken må stå kjølig en god stund, gjerne natten over. Det er også viktig at kaken oppbevares kaldt mellom hver servering.
    2. Finn fram en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter.
    3. Smelt smøret i en kjele. Ta den av varmen. Bryt sjokoladen i biter og legg den i smøret til det smelter.
    4. Rør sammen melis og eggeplommer. Rør blandingen i den lunkne sjokoladen.
    5. Kle formen med plastfolie. Smør ut et lag sjokoladerøre i formen, legg på kjeks og sjokoladerøre lagvis. Avslutt med sjokoladerøre.
    6. Pynt med geletoppene/hjertene og eventuelt annen kakepynt. Sett kaken kjølig natten over. Som nevnt tidligere, må en slik kake må oppbevares kaldt mellom hver servering.
Tips!

Non stop, geletopper og annen kakepynt gjør seg også bra på denne kaken, gjerne mellom lagene også.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • AK

    2 år siden
    Dette er verdens beste "delfiakake". Den smaker himmelsk! Smaker mye bedre med smør i den, enn med delfiafett. Virkelig en sjokoladedrøm! Godt å legge lagvis med per kjeks og gelestenger, seigmenn o.l

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei AK, Takk for hyggelig tilbakemelding! Enig med deg at Delifa kake er godt :) God jul!

      Kommenter  (2)


  • Vibeke

    4 år siden
    Den ble ikke god. Skuffelse. Mye bedre med ekte Delfiakake.

    Kommenter  (4)


  • signe

    6 år siden
    hva gjør jeg feil når den skiller seg når det blir lite blanding igjen i kjelen imenst jeg legger leg på lag med kjeks og blanding?

    Kommenter  (10)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Signe. Litt vanskelig å gi deg et konkret svar på hva det er som kan ha gått galt. Jeg måtte forhøre meg med vår matfaglige seniorrådgiver, Mette, og hennes forslag er at det du må røre i massen og at den da gå sammen igjen etter at den har skilt seg. Kan det være at du har rørt i eggeplommene før sjokoladeblandingen var nok avkjølt? Eggeplommer koagulerer ved 72 grader. God adventstid!

      Kommenter  (2)


  • Stine

    6 år siden
    Faren min elsker denne kaken. Den skal han få i morgen på bursdagen sin

    Kommenter  (7)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Da blir han nok glad, Stine! lykke til med kakebakingen og gratulerer med dagen til pappaen din!

      Kommenter  (4)


  • Tesa

    7 år siden
    Takk Tine for farsdagskaken! Denne skal prøves på søndag! Jeg har mye Marie-kjeks liggene. Er det mulig å bytte ut Per-kjeks med denne? Vil ellers nevne at dette er en super side med fantastiske oppskrifter!

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Bruk gjerne Marie-kjeksen du har liggende, Tesa. Denne kaken er jo selvfølgelig veldig fin å servere på farsdag, men også til jul. Veldig hyggelig å høre at du liker våre oppskrifter. Det setter vi stor pris på!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat