Sjokoladedrøm à la Delfiakake

Sjokoladedrøm à la Delfiakake

12
  • Middels
  • 30 min
Dette er en spennende og smakfull variant av den tradisjonelle Delfiakaken. Kokosfettet er erstattet med ekte meierismør som gir kaken den ekstra god smaken. En vinner blant store og små i julestria.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
300 g mørk eller lys kokesjokolade
1 dl melis
2 stk eggeplommer
20 stk kjeks (av typen Per e.l.)
200 g pyntegele (gjerne røde

Slik gjør du det

    1. Denne kaken må stå kjølig en god stund, gjerne natten over. Det er også viktig at kaken oppbevares kaldt mellom hver servering.
    2. Finn fram en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter.
    3. Smelt smøret i en kjele. Ta den av varmen. Bryt sjokoladen i biter og legg den i smøret til det smelter.
    4. Rør sammen melis og eggeplommer. Rør blandingen i den lunkne sjokoladen.
    5. Kle formen med plastfolie. Smør ut et lag sjokoladerøre i formen, legg på kjeks og sjokoladerøre lagvis. Avslutt med sjokoladerøre.
    6. Pynt med geletoppene/hjertene og eventuelt annen kakepynt. Sett kaken kjølig natten over. Som nevnt tidligere, må en slik kake må oppbevares kaldt mellom hver servering.
Tips

Non stop, geletopper og annen kakepynt gjør seg også bra på denne kaken, gjerne mellom lagene også.

Kommentarer

  • Thomas the baker

    1 måneder siden
    Tror noen bør sjekke opp volumet 150gr smør, 300gr sjokolade og litt melis/eggeplommer gir! Det er ihvertfall ikke i nærheten av å kunne fylle opp 1 form på 1,5liter! Kjedelig med 2 lag med kjeks og litte granne sjokodrøm i mellom! Fyller ikke formen halvveis opp engang!! 😥

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat