Sjokoladedrøm à la Delfiakake
Middels•30 min min
Dette er en spennende og smakfull variant av den tradisjonelle Delfiakaken. Kokosfettet er erstattet med ekte meierismør som gir kaken den ekstra god smaken. En vinner blant store og små i julestria.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
300 gmørk eller lys kokesjokolade
-
1 dlmelis
-
2 stkeggeplommer
-
20 stkkjeks (av typen Per e.l.)
-
200 gpyntegele (gjerne røde
Slik gjør du det
-
1
Denne kaken må stå kjølig en god stund, gjerne natten over. Det er også viktig at kaken oppbevares kaldt mellom hver servering.
-
2
Finn fram en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter.
-
3
Smelt smøret i en kjele. Ta den av varmen. Bryt sjokoladen i biter og legg den i smøret til det smelter.
-
4
Rør sammen melis og eggeplommer. Rør blandingen i den lunkne sjokoladen.
-
5
Kle formen med plastfolie. Smør ut et lag sjokoladerøre i formen, legg på kjeks og sjokoladerøre lagvis. Avslutt med sjokoladerøre.
-
6
Pynt med geletoppene/hjertene og eventuelt annen kakepynt. Sett kaken kjølig natten over. Som nevnt tidligere, må en slik kake må oppbevares kaldt mellom hver servering.