Pavlova med limekrem og eksotisk frukt
Middels•160 min150 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengsbunn
-
4 stkeggehviter
-
250 gsukker
-
2 tspotetmel
-
1 tshvitvinseddik
Sitrongress- og limekrem
-
2 dl
-
30 gsukker
-
4 stklimeblad
-
1 stksitrongress
-
3 stkeggeplommer
-
2 ssmaizena
-
2 dlTINE® Kremfløte , til krem
Frukt
-
2 stkklementiner
-
1 stkmango
-
¼ stkcantaloupemelon
-
2 stkpasjonsfruktpulp
-
10 stkjordbær
-
5 stkphysalis
-
2 stilkersitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C. Når du lager marengsbunn, bør du bruke over- og undervarme på stekeovnen.
Marengsbunn
-
2
Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.
-
3
Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.
-
4
Bruk slikkepotten til å stryke marengsblandingen på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke sprøytepose.
-
5
Sett marengsbunnen midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 2,5 time. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Tips
Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
Sitrongress- og limekrem
-
6
Kok opp fløte, sukker, limeblad og finhakket sitrongress, og la dette trekke på lav varme i 10 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser og sil den. Visp sammen eggeplommer og maisstivelse. Varm fløteblandingen opp igjen og visp det inn i eggeblandingen. Ha over i kjelen igjen og varm forsiktig opp til kokepunktet til det tykner mens du rører kraftig med en slikkepott. Pass på, det skal ikke koke, og det svir seg lett. Sil kremen igjen og avkjøl.
Tips
En enkel måte å lage supergod krem på er: Pisk krem av 3 desiliter TINE Kremfløte. Bland sammen med en pakke Piano Vaniljekrem, og vips så har du en herlig krem til denne kaka.
-
7
Visp 2 dl fløte til krem og vend inn lime- og sitrongresskremen.
Tips
Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.
-
8
Skjær skallet av klementin og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Skrell mango og del i tynne skiver. Del melon i biter. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten. Fordel kremen utover kakebunnen og pynt kaken med klementin, mango, melon, pasjonsfrukt, jordbær, physalis og gjerne litt sitronmelisse. Du kan selvfølgelig bruke de bærene og den frukten du selv ønsker og liker aller best.
Tips
Skal kaken fraktes, bør den være i en form og tas ut rett før. Den tåler også å stå i kjøleskapet noen timer.