Nyttårspavlova med limekrem og eksotisk frukt

Pavlova med limekrem og eksotisk frukt

2
40
Middels100 min
Kanskje verdens beste kake! Himmelsk god marengsbunn med digg sitrongress- og limekrem.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marengsbunn

  • 4 stk
    eggehviter
  • 250 g
    sukker
  • 2 ts
    potetmel
  • 1 ts
    hvitvinseddik

Sitrongress- og limekrem

Frukt

  • 2 stk
    klementiner
  • 1 stk
    mango
  • ¼ stk
    cantaloupemelon
  • 2 stk
    pasjonsfruktpulp
  • 10 stk
    jordbær
  • 5 stk
    physalis
  • 2 stilker
    sitronmelisse

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 100 °C.

Marengsbunn

  1. 2

    Skill eggene og pisk eggehvitene med litt av sukkeret på medium hastighet til de danner ett mykt skum. Bland resten av sukkeret med maisennamelet. Skru opp hastigheten og tilsettes sukker og potetmel litt og litt av gangen. Pisk til marengsen er stiv og blank, og til alt sukkeret er oppløst. Ikke pisk for lenge, da blir marengsen fort kornete. Vend i eddik og pisk noen sekunder til slutt. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22 - 24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.

  2. 3

    Stek kaken på 100 °C med over og undervarme til bunnen er sprø på utsiden, litt myk inni og lys kremfarget, i 75-80 minutter.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

Sitrongress- og limekrem

  1. 4

    Kok opp fløte, sukker, limeblad og finhakket sitrongress, og la dette trekke på lav varme i 10 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser og sil den. Visp sammen eggeplommer og maisstivelse. Varm fløteblandingen opp igjen og visp det inn i eggeblandingen. Ha over i kjelen igjen og varm forsiktig opp til kokepunktet til det tykner mens du rører kraftig med en slikkepott. Pass på, det skal ikke koke, og det svir seg lett. Sil kremen igjen og avkjøl.

    Tips

    En enkel måte å lage supergod krem på er: Pisk krem av 3 desiliter TINE Kremfløte. Bland sammen med en pakke Piano Vaniljekrem, og vips så har du en herlig krem til denne kaka.

  2. 5

    Visp 2 dl fløte til krem og vend inn lime- og sitrongresskremen.

    Tips

    Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.

  3. 6

    Skjær skallet av klementin og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Skrell mango og del i tynne skiver. Del melon i biter. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten. Fordel kremen utover kakebunnen og pynt kaken med klementin, mango, melon, pasjonsfrukt, jordbær, physalis og gjerne litt sitronmelisse. Du kan selvfølgelig bruke de bærene og den frukten du selv ønsker og liker aller best.

    Tips

    Skal kaken fraktes, bør den være i en form og tas ut rett før. Den tåler også å stå i kjøleskapet noen timer.

Del denne oppskriften: