Håndkle og blad
Nyttårspavlova med limekrem og eksotisk frukt
(3030)

Pavlova med limekrem og eksotisk frukt

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Kanskje verdens beste kake! Himmelsk god marengsbunn med digg sitrongress- og limekrem.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Marengsbunn

4 stkeggehviter
250 gsukker
2 tsmaizena
1 tshvitvinseddik

Sitrongress- og limekrem

2 dlTINE Kremfløte
30 gsukker
4 stklimeblad
1 stksitrongress
3 stkeggeplommer
2 ssmaizena
2 dlTINE Kremfløte, til krem

Frukt

2 stkklementiner
1 stkmango
¼ stkcantaloupemelon
2 stkpasjonsfrukter
10 stkjordbær
5 stkphysalis
2 stilkersitronmelisse
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
 • Marengsbunn

  1. Skill eggene og pisk eggehvitene med litt av sukkeret på medium hastighet til de danner ett mykt skum. Bland resten av sukkeret med maisennamelet. Skru opp hastigheten og tilsettes sukker og Maizenablandingen litt og litt av gangen. Pisk til marengsen er stiv og blank, og til alt sukkeret er oppløst. Ikke pisk for lenge, da blir marengsen fort kornete. Vend i eddik og pisk noen sekunder til slutt. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22 - 24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
  2. Stek kaken på 160 °C med over og undervarme til bunnen er sprø på utsiden, litt myk inni og lys kremfarget, 40 - 45 minutter. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.
 • Sitrongress- og limekrem

  1. Kok opp fløte, sukker, limeblad og finhakket sitrongress, og la dette trekke på lav varme i 10 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser og sil den. Visp sammen eggeplommer og maisstivelse. Varm fløteblandingen opp igjen og visp det inn i eggeblandingen. Ha over i kjelen igjen og varm forsiktig opp til kokepunktet til det tykner mens du rører kraftig med en slikkepott. Pass på, det skal ikke koke, og det svir seg lett. Sil kremen igjen og avkjøl.
   Blått hjerte
   Tips!

   En enkel måte å lage supergod krem på er: Pisk krem av 3 desiliter TINE Kremfløte. Bland sammen med en pakke Piano Vaniljekrem, og vips så har du en herlig krem til denne kaka.

  2. Visp 2 dl fløte til krem og vend inn lime- og sitrongresskremen.
   Blått hjerte
   Tips!

   Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.

  3. Skjær skallet av klementin og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Skrell mango og del i tynne skiver. Del melon i biter. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten. Fordel kremen utover kakebunnen og pynt kaken med klementin, mango, melon, pasjonsfrukt, jordbær, physalis og gjerne litt sitronmelisse. Du kan selvfølgelig bruke de bærene og den frukten du selv ønsker og liker aller best.
   Blått hjerte
   Tips!

   Skal kaken fraktes, bør den være i en form og tas ut rett før. Den tåler også å stå i kjøleskapet noen timer.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat