
Pavlova med limekrem og eksotisk frukt
Middels•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
Marengsbunn
-
4 stkeggehviter
-
250 gsukker
-
2 tsHOFF Potetmel
-
1 tshvitvinseddik
Sitrongress- og limekrem
-
2 dl
-
30 gsukker
-
4 stklimeblad
-
1 stksitrongress
-
3 stkeggeplommer
-
2 ssmaizena
-
2 dlTINE® Kremfløte , til krem
Frukt
-
2 stkklementiner
-
1 stkmango
-
¼ stkcantaloupemelon
-
2 stkpasjonsfruktpulp
-
10 stkjordbær
-
5 stkphysalis
-
2 stilkersitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 100 °C.
Marengsbunn
-
2
Skill eggene og pisk eggehvitene med litt av sukkeret på medium hastighet til de danner ett mykt skum. Bland resten av sukkeret med maisennamelet. Skru opp hastigheten og tilsettes sukker og potetmel litt og litt av gangen. Pisk til marengsen er stiv og blank, og til alt sukkeret er oppløst. Ikke pisk for lenge, da blir marengsen fort kornete. Vend i eddik og pisk noen sekunder til slutt. Legg bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 22 - 24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca. 2,5 cm høy.
-
3
Stek kaken på 100 °C med over og undervarme til bunnen er sprø på utsiden, litt myk inni og lys kremfarget, i 75-80 minutter.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
Sitrongress- og limekrem
-
4
Kok opp fløte, sukker, limeblad og finhakket sitrongress, og la dette trekke på lav varme i 10 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser og sil den. Visp sammen eggeplommer og maisstivelse. Varm fløteblandingen opp igjen og visp det inn i eggeblandingen. Ha over i kjelen igjen og varm forsiktig opp til kokepunktet til det tykner mens du rører kraftig med en slikkepott. Pass på, det skal ikke koke, og det svir seg lett. Sil kremen igjen og avkjøl.
Tips
En enkel måte å lage supergod krem på er: Pisk krem av 3 desiliter TINE Kremfløte. Bland sammen med en pakke Piano Vaniljekrem, og vips så har du en herlig krem til denne kaka.
-
5
Visp 2 dl fløte til krem og vend inn lime- og sitrongresskremen.
Tips
Pynt gjerne med noen blader sitronmelisse eller mynte.
-
6
Skjær skallet av klementin og skjær ut filetene ved å skjære ned langs begge sider av hver hinne. Skrell mango og del i tynne skiver. Del melon i biter. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten. Fordel kremen utover kakebunnen og pynt kaken med klementin, mango, melon, pasjonsfrukt, jordbær, physalis og gjerne litt sitronmelisse. Du kan selvfølgelig bruke de bærene og den frukten du selv ønsker og liker aller best.
Tips
Skal kaken fraktes, bør den være i en form og tas ut rett før. Den tåler også å stå i kjøleskapet noen timer.