
Pavlova-bål
Enkel•100 min80 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkeggehviter
-
1 tshvitvinseddik
-
2 dlfinkornet sukker
-
1 tsHOFF Potetmel
-
½ tsvaniljesukker
-
1 ½ tskakao
Fruktkrem
-
7 dlfrukt i biter. F.eks. fersken, mango, appelsin og aprikos.
-
3 dl
-
1 tssukker
Pynt
-
2 stkferskener eller aprikos
-
½ stkmango
-
2 poserlakrisbåter
-
4 sstørket frukt f.eks. ananas, melon og papaya. Eventuelt litt oransje og gult smågodt.
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
-
2
Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
-
3
Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Sikt i kakao og visp til akkurat blandet, 2-3 omganger med maskinen. Ikke pisk for mye for fettet i kakaoen vil gjøre at marengsen kollapser.
-
4
Bruk en stor skje og fordel massen ut i tre avlange, luftige «kubber». Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. La gjerne marengsen avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Forbered pynten ved å skjære frukt i båter. Fordel lakrisbåter langs kanten på et serveringsfat.
-
6
Lag fruktkrem. Del frukt i biter, la gjerne renne av seg i en sil. Stivpisk fløte med sukker til stiv krem, og vend med frukten.
-
7
Legg kremen i en stor haug på midten av fatet og plasser marengs«kubbene» over som et bål. La toppene lene seg mot hverandre.
-
8
Pynt med fruktbåter, tørket frukt og smågodt. Sett gjerne noen av fruktbåtene på pinner og stikk ned i kremen slik at det ser ut som flammer. Server med en gang!
Tips
Synes du det blir stress med denne måten å servere pavlova på, kan du lage en vanlig pavlovabunn og dandere fruktkremen på toppen.