Pavlova-bål

Pavlova-bål

0
 • Enkel
 • 90 min
Bake kake til St. Hans? Server dette fantastiske pavlova-bålet på selveste sankthansaften! Sjokolademarengs servert med fruktkrem og lakris kan ikke gå galt.

Ingredienser

3 stk eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 dl finkornet sukker
1 ts maizena
½ ts vaniljesukker
1 ½ ts kakao

Fruktkrem

7 dl frukt i biter. F.eks. fersken, mango, appelsin og aprikos.
3 dl TINE Kremfløte
1 ts sukker

Pynt

2 stk ferskener eller aprikos
½ stk mango
2 poser lakrisbåter
4 ss tørket frukt f.eks. ananas, melon og papaya. Eventuelt litt oransje og gult smågodt.

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 150 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.
  3. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Sikt i kakao og visp til akkurat blandet, 2-3 omganger med maskinen. Ikke pisk for mye for fettet i kakaoen vil gjøre at marengsen kollapser.
  4. Bruk en stor skje og fordel massen ut i tre avlange, luftige «kubber». Stek i ovnen i ca. 30 minutter, skru ned varmen til 100 °C og stek videre til marengsen er helt stiv, ca. 1 time. La gjerne marengsen avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.
  5. Forbered pynten ved å skjære frukt i båter. Fordel lakrisbåter langs kanten på et serveringsfat.
  6. Lag fruktkrem. Del frukt i biter, la gjerne renne av seg i en sil. Stivpisk fløte med sukker til stiv krem, og vend med frukten.
  7. Legg kremen i en stor haug på midten av fatet og plasser marengs«kubbene» over som et bål. La toppene lene seg mot hverandre.
  8. Pynt med fruktbåter, tørket frukt og smågodt. Sett gjerne noen av fruktbåtene på pinner og stikk ned i kremen slik at det ser ut som flammer. Server med en gang!
   Tips
   Synes du det blir stress med denne måten å servere pavlova på, kan du lage en vanlig pavlovabunn og dandere fruktkremen på toppen.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat