Pavlova-bål

Pavlova-bål

0
5
Enkel100 min
Bake kake til St. Hans? Server dette fantastiske pavlova-bålet på selveste sankthansaften! Sjokolademarengs servert med fruktkrem og lakris kan ikke gå galt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    eggehviter
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • 2 dl
    finkornet sukker
  • 1 ts
    HOFF Potetmel
  • ½ ts
    vaniljesukker
  • 1 ½ ts
    kakao

Fruktkrem

  • 7 dl
    frukt i biter. F.eks. fersken, mango, appelsin og aprikos.
  • 3 dl
  • 1 ts
    sukker

Pynt

  • 2 stk
    ferskener eller aprikos
  • ½ stk
    mango
  • 2 poser
    lakrisbåter
  • 4 ss
    tørket frukt f.eks. ananas, melon og papaya. Eventuelt litt oransje og gult smågodt.

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. 2

    Pisk eggehviter til mykt skum med en elektrisk visp. Sørg for at utstyret er helt rent for ellers blir ikke eggehviten stiv. Tilsett eddik mens du pisker.

  3. 3

    Bland sukker, potetmel og vaniljesukker, og tilsett det gradvis mens vispen går. Pisk til en blank, smidig og fast masse. Sikt i kakao og visp til akkurat blandet, 2-3 omganger med maskinen. Ikke pisk for mye for fettet i kakaoen vil gjøre at marengsen kollapser.

  4. 4

    Bruk en stor skje og fordel massen ut i tre avlange, luftige «kubber». Stek i ovnen i ca. 75-80 minutter. La gjerne marengsen avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig. 

  5. 5

    Forbered pynten ved å skjære frukt i båter. Fordel lakrisbåter langs kanten på et serveringsfat.

  6. 6

    Lag fruktkrem. Del frukt i biter, la gjerne renne av seg i en sil. Stivpisk fløte med sukker til stiv krem, og vend med frukten.

  7. 7

    Legg kremen i en stor haug på midten av fatet og plasser marengs«kubbene» over som et bål. La toppene lene seg mot hverandre.

  8. 8

    Pynt med fruktbåter, tørket frukt og smågodt. Sett gjerne noen av fruktbåtene på pinner og stikk ned i kremen slik at det ser ut som flammer. Server med en gang!

    Tips

    Synes du det blir stress med denne måten å servere pavlova på, kan du lage en vanlig pavlovabunn og dandere fruktkremen på toppen.

Del denne oppskriften: