Ostekake med bringebærgelé
Enkel•30 min min
Ostekake med gelélokk er en populær kake til alle anledninger. Med sprø kjeksbunn, syrlig ostemasse og gelé på toppen blir det en frisk og velsmakende kake.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gTINE® Kremostbase (Kun tilgjengelig for storhusholdning)
-
250 g
-
8 arkgelatin
-
200 g
Kakebunn
-
100 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
150 gdigestive kjeks
Slik gjør du det
-
1
Knus kjeks i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og bland godt sammen med den knuste kjeksen.
-
2
Legg et lag kjeksbunn i hvert porsjonsglass og press jevnt sammen.
-
3
Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
-
4
Pisk kremostbase og kremfløten sammen i 2-3 minutter.
-
5
Smelt gelatin og tilsett i kremostmassen.
-
6
Fordel kremostmassen i glassene og sett kaldt i 30 minutter.
-
7
Smelt bringebærgeleen på svak varme. Avkjøl geleen noe før den helles over kremostmassen i glassene.
-
8
Sett kaldt til geleen er stiv, ca. 3-4 timer.
-
9
Pynt med bringebær før servering.