Ostekake med bringebærgelé
Ostekake med gelélokk er en populær kake til alle anledninger. Med sprø kjeksbunn, syrlig ostemasse og gelé på toppen blir det en frisk og velsmakende kake.
Enkel•30 min•8 personer
Ingredienser
- 600 g TINE® Kremostbase Spann, (Kun tilgjengelig for storhusholdning)
- 250 g TINE® Kremfløte
- 8 ark gelatin
- 200 g Piano® Rosa Gelé
Kakebunn
- 100 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 150 g digestive kjeks
Slik gjør du
1
Knus kjeks i en kjøkkenmaskin. Smelt smør og bland godt sammen med den knuste kjeksen.
2
Legg et lag kjeksbunn i hvert porsjonsglass og press jevnt sammen.
3
Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
4
Pisk kremostbase og kremfløten sammen i 2-3 minutter.
5
Smelt gelatin og tilsett i kremostmassen.
6
Fordel kremostmassen i glassene og sett kaldt i 30 minutter.
7
Smelt bringebærgeleen på svak varme. Avkjøl geleen noe før den helles over kremostmassen i glassene.
8
Sett kaldt til geleen er stiv, ca. 3-4 timer.
9
Pynt med bringebær før servering.
TipsTINE® Kremostbase er kun tilgjengelig til storhusholdning.