
Smuldrepai med blåbær
Enkel•40 min25 min
Dette er den enkleste måten å lage god crumble pie på. Sesongens blåbær er toppet med en krønsj og pisket krem.
Ingredienser
Antall porsjoner
Blåbærfyll
-
1 stkappelsin
-
500 gblåbær
-
½ tsvaniljepulver fås kjøpt på kvern, men kan erstattes med vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
-
2 sssukker
-
1 sspotetmel
Smuldredeig
-
100 ghvetemel
-
100 g
-
50 ghavregryn
-
80 gsukker
Til servering
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
-
2
Finriv skall av appelsin og vend blåbær med appelsinskall, vanilje, sukker og potetmel. Fyll i en paiform eller annen ildfast form.
-
3
Smuldre sammen mel, smør, havregryn og sukker til godt blandet og fordel på toppen av blåbærene.
-
4
Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter eller til toppen har en gyllen farge. Avkjøl noe.
-
5
Stivpisk kremfløte til krem og server til.
Tips
Hjemmelaget is smaker også helt supert til. Har du ikke blåbær, kan du bytte dem ut med plommebiter, bringebær eller solbær.