Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai med blåbær

1
  • Enkel
  • 40 min
  • 25 min
Dette er den enkleste måten å lage god crumble pie på. Sesongens blåbær er toppet med en krønsj og pisket krem. 

Ingredienser

Blåbærfyll

1 stk appelsin
500 g blåbær
½ ts vaniljepulver fås kjøpt på kvern, men kan erstattes med vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
2 ss sukker
1 ss potetmel

Smuldredeig

100 g hvetemel
100 g TINE Meierismør
50 g havregryn
80 g sukker

Til servering

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    2. Finriv skall av appelsin og vend blåbær med appelsinskall, vanilje, sukker og potetmel. Fyll i en paiform eller annen ildfast form.
    3. Smuldre sammen mel, smør, havregryn og sukker til godt blandet og fordel på toppen av blåbærene.
    4. Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter eller til toppen har en gyllen farge. Avkjøl noe.
    5. Stivpisk kremfløte til krem og server til.
      Tips
      Hjemmelaget is smaker også helt supert til. Har du ikke blåbær, kan du bytte dem ut med plommebiter, bringebær eller solbær.

Kommentarer

  • hei

    2 måneder siden
    hei

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat