Smuldrepai med blåbær

Smuldrepai med blåbær

8
56
Enkel40 min
Dette er den enkleste måten å lage god crumble pie på. Sesongens blåbær er toppet med en krønsj og pisket krem. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Blåbærfyll

  • 1 stk
    appelsin
  • 500 g
    blåbær
  • ½ ts
    vaniljepulver fås kjøpt på kvern, men kan erstattes med vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ss
    potetmel

Smuldredeig

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C.

  2. 2

    Finriv skall av appelsin og vend blåbær med appelsinskall, vanilje, sukker og potetmel. Fyll i en paiform eller annen ildfast form.

  3. 3

    Smuldre sammen mel, smør, havregryn og sukker til godt blandet og fordel på toppen av blåbærene.

  4. 4

    Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter eller til toppen har en gyllen farge. Avkjøl noe.

  5. 5

    Stivpisk kremfløte til krem og server til.

    Tips

    Hjemmelaget is smaker også helt supert til. Har du ikke blåbær, kan du bytte dem ut med plommebiter, bringebær eller solbær.

Del denne oppskriften: