
Jordbærmarengspai
Enkel•30 min min
Sprø paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
1 pakkeferdig paibunn
-
1 stkegg
Fyll:
-
1 ⅕ ljordbær
-
½ dlsukker
-
1 sspotetmel
Marengs:
-
3 stkeggehviter
-
1 dlsukker
-
1 stklime (revet skall av)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.
-
3
Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.
-
4
Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.
-
5
Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.
Tips
La paien hvile i noen minutter før servering.
-
6
Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.