Jordbærmarengspai

Jordbærmarengspai

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Sprø NÅ paibunn dekket med bær og toppet med marengs. Server kaken lun - rett fra ovnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform

Bunn:

1 pakke Nå® Paibunn
1 stk egg

Fyll:

1 ⅕ l jordbær
½ dl sukker
1 ss potetmel

Marengs:

3 stk eggehviter
1 dl sukker
1 stk lime (revet skall av)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kaldt i ca. 15 minutter. Pensle paibunnen med egg og stek i 15 - 20 minutter. Skru deretter opp varmen til 225 °C.
    3. Visp eggehvitene stive. Visp inn sukkeret og rør i limeskallet.
    4. Skjær jordbær i to og bland med sukker og potetmel.
    5. Legg jordbærene i paiskalet og hell over marengsen, smør litt utover. Sett paien inn i stekeovnen og gratinér til marengsen har fått fin farge, 5 - 6 minutter.
      Tips!

      La paien hvile i noen minutter før servering.

    6. Server vispet krem, iskrem eller vaniljekesam til den lune paien.
Tips!

Du kan gjerne fylle andre typer bær i paiskallet og toppe med samme marengs. Blåbær, bringebær og rabarbra egner seg godt.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kine

    3 år siden
    Det er ingen underdrivelse at denne ble fuktig. Bærsaften rant utover og i paien og paien fremstod som grøt. Jeg elsker søtsaker, men denne ble så søt og rennende at hele kaken dessverre gikk direkte i søpla. Håper moderator kan ordne opp i oppskriften for den har jo potensiale til å bli en forfriskende dessert, men sånn som den er nå så er den rett og slett uspiselig.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Kine, Dette beklager jeg veldig. Et tips for å unngå fuktig bunn er å pensle den med pisket egg før forsteking. Det gir paibunnen et stivt lag som forhindrer jordbærsaften i å ødelegge bunnen. Jeg skal teste oppskriften på nytt i løpet av uken, og endre fremgangsmåten. Takk for tilbakemeldingen, det hjelper oss i å gjøre oppskriftene våre bedre.

      Kommenter  (0)


  • Paigunn

    4 år siden
    Paien så innbydende og pen ut på bordet, men opplevde at den ble veldig bløt og smaken var alt for søt for min del.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Paigunn :) En pai som dette kan fort bli litt bløt. Fordi væsken fra bærene trekker ned i paibunnen, bør paien spises kort tid etter steking. Dette skal jeg beskrive bedre i oppskriften med en gang, takk for tilbakemelding:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat