Eplekake med Crème Fraîchefyll

Eplekake med Crème Fraîche-fyll

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 90 min
Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Rund kakeform

Paibunn:

150 g TINE Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll 1:

5 stk epler
2 ss sukker
1 ½ ss kardemomme
2 ss TINE Meierismør

Fyll 2:

2 stk egg
2 dl TINE Crème Fraîche Original
½ dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronskall (revet)
2 ss sitronsaft

Tilbehør:

3 dl Kesam® Vanilje (evt. vispet krem, vaniljeis eller -saus)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.
    3. Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.
    4. Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.
    5. Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.
    6. Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.
      Tips!

      Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Kommentar

Kommentarer

  • Nina

    5 år siden
    God oppskrift! Deilig også med en skvett hvitvin over eplene ved steking... Kan den fryses mon tro?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Den kan fint fryses. :) La den bli avkjølt, pakk den godt inn og når den skal tines har den best av å tines i kjøleksapet over to døgn.

      Kommenter  (0)


  • Anngunn Vestavik

    6 år siden
    Helt fantastisk god kake! Enklere bunn hvis man tar et egg i. Det går også fint å bruke eplemos i stedet for epler. AVE

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Enig med deg, Anngunn; kjempegod eplekake! Takkf or tipset med egget og også eplemost som erstatter for epler. Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat