Eplekake med Crème Fraîchefyll

Eplekake med Crème Fraîche-fyll

8
53
Enkel90 min
Herlige eplekake fylt med crème fraîche som gir kaken et litt syrlig preg sammen med smaken av sitron.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn:

  • 150 g
    TINE Meierismør (kjøleskapskaldt)
  • 1 dl
    sukker
  • 3 dl
    hvetemel
  • 1 ts
    bakepulver

Fyll 1:

Fyll 2:

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. 2

    Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.

  3. 3

    Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.

  4. 4

    Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.

  5. 5

    Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.

  6. 6

    Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.

    Tips

    Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.

Del denne oppskriften: