
Eplekake med Crème Fraîche-fyll
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn:
-
150 gTINE® Meierismør (kjøleskapskaldt)
-
1 dlsukker
-
3 dlhvetemel
-
1 tsbakepulver
Fyll 1:
-
5 stkepler
-
2 sssukker
-
1 ½ sskardemomme
-
2 ss
Fyll 2:
-
2 stkegg
-
2 dl
-
½ dlsukker
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tssitronskall (revet)
-
2 sssitronsaft
Tilbehør:
-
3 dlKesam® Vanilje Laktosefri (evt. vispet krem, vaniljeis eller -saus)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
2
Bland smør, sukker, mel og bakepulver raskt sammen, gjerne i en food processor. Trykk deigen ut i kakeformen og opp langs kanten. Sett formen kjølig 20 - 30 minuter.
-
3
Forstek paibunnen midt i ovnen i 10 - 15 minutter, til den har fått gyllen farge.
-
4
Ta ut kjernehus og skjær eplene i ca ½ cm store båter. Bland båtene med sukker og kardemomme. Stek dem myke i smør i panne i ca. 5 minutter. Avkjøl.
-
5
Visp sammen egg, crème fraîche, sukker, vaniljesukker, sitronskall og sitronsaft.
-
6
Dekk bunnen med eplene og hell crème fraîche-fyllet over. Stek midt i ovnen til paien har fått fin farge og fyllet har stivnet, ca. 25 - 30 minutter.
Tips
Server kaken med vaniljekesam, vispet krem, vaniljeis eller vaniljesaus.