Babas eplekake

Babas eplekake

Kommentarer 30
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Herlige og lettbakt eplekaken i langpanne.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 30x25 cm

Eplekake

2 stk egg
3 ½ dl sukker
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 ss TINE Meierismør (smeltet)

Sukker- og kanelblanding

¾ dl sukker
2 ss kanel
6 stk epler

Tilbehør

3 dl Piano® Vaniljesaus eller vispet krem

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.
    3. Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.
    4. Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.
Tips!

Hvis du ønsker det, kan du gjernen strø grovhakkede mandler på toppen av kaken sammen med sukker- og kanelblandingen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Erik

    3 måneder siden
    Verdens beste eplekake

    Kommenter  (2)


  • Liss

    3 år siden
    Alt for søt! Kunne med fordel halvert sukkermengden😕

    Kommenter  (0)


  • Kjersti

    4 år siden
    4 toppede spiseskjeer!? Relativt stor forskjell fra 7 dl mel!

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei igjen, Jeg mente fire toppede spiseskjeer smør :) Prøv gjerne med 6 dl mel neste gang. Flott om du gir oss en tilbakemelding om du gir den et nytt forsøk ;)

      Kommenter  (14)


  • Kjersti

    4 år siden
    Kaken smaker mel, og kunne med fordel hatt mer smør i oppskriften!

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kjersti, Takk for tilbakemeldingen. Prøv 4 toppede spiseskjeer neste gang, for mel skal det ikke smake ;)

      Kommenter  (0)


  • Hilde S Håvardsen

    5 år siden
    Hei, kan denne kaken fryses? Har bakt den nå og den ser kjempeflott ut, men mye mer enn vi klarer å få i oss...

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Hilde. Ja, du kan fint fryse denne eplekaken. Bare sørg for at den er godt avkjølt og pakket inn i plast før du putter den i fryseren. Kos dere med nybakt kake! :)

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Dette er en eplekake som er smakfull og kjempegod.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche! Så hyggelig at du liker eplekaken! Nå er jo høsten her og noen av eplesortene på sitt aller beste. Da er det jo greit å ha en god eplekakeoppskrift å ty til! Ha en riktig fin dag videre!

      Kommenter  (0)


  • Nadia

    5 år siden
    Lite spørmål kanman til denne kaka bruke olje istedenfor smør? Her i maokko har jg litt problemer med å finne ordentlig smør til å bake md.

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Nadia. Jeg må presisere at jeg selv aldri har forsøkt å lage en eplekake med olje i stedet for smør, men jeg vil tro at det skal kunne fungere ettersom mengden ikke er så stor - og selv om smaken nok ikke vil bli den samme. Husk da å bruke en olje som er nøytral på smak. Lykke til - og fortell oss gjerne hvordan det gikk!

      Kommenter  (0)


  • Grethe Kvalvik

    5 år siden
    Kaken ble nydelig, en fulltreffer til familien, tusen takk oppskriften er lagret

    Kommenter  (0)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Grethe! Så hyggelig at kaken ble en innertier hos dere! Håper du finner flere oppskrifter du også liker her på tine.no! Ha en fortsatt fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Inger-Johanne

    5 år siden
    Jeg brukte 3 egg og 3 store epler,kaken ble nydelig .

    Kommenter  (1)


  • severine

    6 år siden
    Jeg synes denne ble litt tørr. Hadde vært bedre med et ekstra egg.

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat