Babas eplekake

Babas eplekake

32
194
Enkel45 min
Herlige og lettbakt eplekake i langpanne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Eplekake

Sukker- og kanelblanding

  • ¾ dl
    sukker
  • 2 ss
    kanel
  • 6 stk
    epler

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.

  2. 2

    Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.

  3. 3

    Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.

  4. 4

    Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Tips

Hvis du ønsker det, kan du gjernen strø grovhakkede mandler på toppen av kaken sammen med sukker- og kanelblandingen.

Del denne oppskriften: