Babas eplekake

Babas eplekake

32
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Herlige og lettbakt eplekake i langpanne.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne, 30x25 cm

Eplekake

2 stk egg
3 ½ dl sukker
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett
4 ss TINE Meierismør (smeltet)

Sukker- og kanelblanding

¾ dl sukker
2 ss kanel
6 stk epler

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte eller Piano® Vaniljesaus

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.
    3. Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.
    4. Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.
Tips

Hvis du ønsker det, kan du gjernen strø grovhakkede mandler på toppen av kaken sammen med sukker- og kanelblandingen.

Kommentarer

  • Erik

    1 år siden
    Verdens beste eplekake

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat