Krydderkake i stjerne

Krydderkake i stjerne

14
  • Enkel
  • 60 min
Krydderkake med kulturmelk, som gjør kaken ekstra god og saftig.

Ingredienser

Utstyr

Stor langpanne på 30 x 40 cm
150 g TINE Meierismør
8 dl TINE Kulturmjølk eller Kefir
5 dl sukker
3 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1 ts malt nellik
1 ss natron
10 dl (ca.600 g) hvetemel

Pynt:

20 g melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne krydderkakeoppskriften trenger du en stor langpanne, 30 x 40 cm.
    2. Smelt smøret og bland i melken. Rør inn resten av ingrediensene.
    3. Smør langpannen eller dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles i formen eller veltet over på rist.
      Tips

      Ta fram ulike størrelser av stjernepepperkakeformer og stikk ut kaker. Stable i høyden som vist på dette bildet, og vips så har du en morsom og smakrik juletrekake. Dryss siktet melis over for et ekstra fint resultat.

Tips

Kaken egner seg godt til å fryse.

Kommentarer

  • Anne Grethe

    2 år siden
    Kjempeflott oppskrift. Har bakt denne helt siden dere la ut oppskriften på nett, flere ganger pr år. Aldri slått feil ut :) Nam!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så flott å høre, Anne Grethe :) Det er alltid kos med ros ;) Fortsatt god bakst til deg!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat