Krydderkake i stjerne

(77)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Krydderkake med kulturmelk, som gjør kaken ekstra god og saftig.

Antall porsjoner

Utstyr

Stor langpanne på 30 x 40 cm

Ingredienser

150 gTINE Meierismør
8 dlTINE Kulturmjølk eller Kefir
5 dlsukker
3 tsmalt kanel
1 tsmalt kardemomme
1 tsmalt nellik
1 ssnatron
10 dl(ca.600 g) hvetemel

Pynt:

20 gmelis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200°C. Til denne krydderkakeoppskriften trenger du en stor langpanne, 30 x 40 cm.
    2. Smelt smøret og bland i melken. Rør inn resten av ingrediensene.
    3. Smør langpannen eller dekk bunnen med bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøles i formen eller veltet over på rist.

      Tips:

      Ta fram ulike størrelser av stjernepepperkakeformer og stikk ut kaker. Stable i høyden som vist på dette bildet, og vips så har du en morsom og smakrik juletrekake. Dryss siktet melis over for et ekstra fint resultat.

Tips:

Kaken egner seg godt til å fryse.

Kommentarer