Culturakake med krydder

Culturakake med krydder

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 40 min
Lett og lettvint krydderkake som smaker godt i venninneklubben eller når du får annet hyggelig kaffebesøk. Du lager den i langpanne så her blir kake til mange!

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g TINE Meierismør
8 dl Cultura® Økologisk Naturell
5 dl sukker
3 ts kanel
1 ts malt nellik
1 ss natron
10 dl hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en langpanne, 30 x 40 cm. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    2. Smelt smør og bland i melken. Rør i resten av ingrediensene til en jevn røre.
    3. Fordel røren i langpanne dekket med bakepapir og stek kaken i 25 - 30 minutter. Avkjøl.
    4. Skjær kaken i biter ved servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Maja

    3 år siden
    Hei! Er det mulig å bruke bakepulver i stedet for natron? Evt noe annet...? Har ikke natron i hus...

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maja, Det er Natron som er best når du baker med syrnet melk. Det går fint å bruke bakepulver og, men da blir ikke kaken like luftig og høy. Så hadde jeg vært deg ville jeg tatt turen på butikken ;)

      Kommenter  (1)


  • sidsel anne

    5 år siden
    Denne har vert vår favoritt i mange år. Guttungen på 12 liker den aler best frosen rett fra fryseren ;-) . Ellers har me ein litt blaut sjokoladeglasur på tppen og kokkos.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Sjokoladeglasur og kokos høres veldig godt ut. Og for meg som elsker frosne smultringer, forstår jeg 12-åringen. :)

      Kommenter  (0)


  • Bente

    5 år siden
    Hvilken rille skal den stå på?

    Kommenter  (0)

    • Lise Foss Andersen

      5 år siden
      Hei Bente! Dette svaret kommer kanskje litt sent hvis du allerede har bakt kaken i helgen. Det er beste å steke kaken midt i ovnen. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Siri

    5 år siden
    Kjempe god kake, halverte oppskriften slik at jeg fikk den i rund form. Enkel å få til. Hadde også på en god smørkrem tilslutt, gjorde underverk.

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Siri! Godt at resultatet ble vellykket også i rund form, takk for tipset!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat