Brødkake med kefir
Enkel•45 min20 min
Dette er en skikkelig smakfull måte å bruke opp brødrestene på! Kefir sørger for en god og saftig kake.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gterninger av brød , helst mellomgrovt uten korn
-
1000 g
-
600 ghvetemel
-
750 gsukker
-
200 gTINE® Meierismør , smeltet
-
22 gmalt kanel
-
24 gnatron
-
3 stkbananer i grove biter (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Bland kefir og brødterninger og la stå i ca. 15 min. Rør godt til en jevn masse.
-
2
Ha i resten av ingrediensene til kakebunnen i bollen og bland godt. Hell røren i et godt smurt halv gastrobakk.
-
3
Stekes ved 180 °C i ca. 20 minutter avhengig av ovn og tykkelse. Bruk «kakepinnetest», som ved sukkerbrød. Avkjøl.
-
4
Skjær ut kaken av formen og snu den opp-ned. Lag en vanlig melisglasur av melis og vann og stryk den på toppen av kaken (opprinnelig bunnen).
-
5
Kaken kuttes i passe, firkantete porsjonsbiter og serveres.