Brødkake med kefir

Brødkake med kefir

0
0
Enkel45 min
Dette er en skikkelig smakfull måte å bruke opp brødrestene på! Kefir sørger for en god og saftig kake. 

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    terninger av brød , helst mellomgrovt uten korn
  • 1000 g
  • 600 g
    hvetemel
  • 750 g
    sukker
  • 200 g
  • 22 g
    malt kanel
  • 24 g
    natron
  • 3 stk
    bananer i grove biter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland kefir og brødterninger og la stå i ca. 15 min. Rør godt til en jevn masse.

  2. 2

    Ha i resten av ingrediensene til kakebunnen i bollen og bland godt. Hell røren i et godt smurt halv gastrobakk.

  3. 3

    Stekes ved 180 °C i ca. 20 minutter avhengig av ovn og tykkelse. Bruk «kakepinnetest», som ved sukkerbrød. Avkjøl.

  4. 4

    Skjær ut kaken av formen og snu den opp-ned. Lag en vanlig melisglasur av melis og vann og stryk den på toppen av kaken (opprinnelig bunnen).

  5. 5

    Kaken kuttes i passe, firkantete porsjonsbiter og serveres.

Del denne oppskriften: