Mr. Melks Kaffe à la eplekake
Enkel•10 min min
En kjempegod varm drikke med luftig melkeskum, eplesirup og espresso. Etter en lang middag er dette et godt alternativ til en kraftig dessert.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kaffedrikk
-
2 stkenkel espresso (ev. 0,8 dl sterk kaffe)
-
4 sseplesirup
-
3 dl
-
⅛ tsbrunt sukker
-
⅛ tskanel
-
2 sspisket TINE® Kremfløte
Eplesirup
-
3 sssukker
-
2 dleplemost
Tørkede epler (må lages i forveien, men kan droppes)
-
3 stkepler
Slik gjør du det
-
1
Lag espresso, tilsett eplesirup og hell det i ildfaste glass.
-
2
Steam/visp melk til luftig melkeskum og ha det forsiktig over espressoblandingen. Dryss over med brunt sukker og kanel. Ekstra godt blir det hvis du topper det hele med et lag pisket krem.
Eplesirup
-
3
Karamelliser sukker i en stekepanne på medium varme til det blir rødaktig. Deretter heller du over eplemosten og lar det koke inn til det tykner.
Tips
Eplesirup kan du også få kjøpt ferdig i en rekke butikker.
Tørket eple
-
4
Skjær epler i tynne skiver og legg på et stekebrett dekket med bakepapir.
-
5
Stekes i ovn ved 90 °C i ca. 1 ½ time.
-
6
Senk temperaturen til 40 - 50 °C og stek videre ca. 8 timer til epleskivene er tørre. Snu på epleskivene av og til.