Mr. Melks kaffe à la eplekake

Mr. Melks Kaffe à la eplekake

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 10 min
En kjempegod varm drikke med luftig melkeskum, eplesirup og espresso. Etter en lang middag er dette et godt alternativ til en kraftig dessert.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kaffedrikk

2 stk enkel espresso (ev. 0,8 dl sterk kaffe)
4 ss eplesirup
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
⅛ ts brunt sukker
⅛ ts kanel
2 ss pisket TINE Kremfløte

Eplesirup

3 ss sukker (ca.)
2 dl stk

Tørkede epler (må lages i forveien, men kan droppes)

3 stk epler

Slik gjør du det

    1. Lag espresso, tilsett eplesirup og hell det i ildfaste glass.
    2. Steam/visp melk til luftig melkeskum og ha det forsiktig over espressoblandingen. Dryss over med brunt sukker og kanel. Ekstra godt blir det hvis du topper det hele med et lag pisket krem.
  1. Eplesirup

    1. Karamelliser sukker i en stekepanne på medium varme til det blir rødaktig. Deretter heller du over eplemosten og lar det koke inn til det tykner.
      Tips!

      Eplesirup kan du også få kjøpt ferdig i en rekke butikker.

  2. Tørket eple

    1. Skjær epler i tynne skiver og legg på et stekebrett dekket med bakepapir.
    2. Stekes i ovn ved 90 °C i ca. 1 ½ time.
    3. Senk temperaturen til 40 - 50 °C og stek videre ca. 8 timer til epleskivene er tørre. Snu på epleskivene av og til.
Tips!

Det finnes utallige spennende kaffesiruper, så her er det bare å prøve seg frem til sin favoritt. Hva med hasselnøttsirup med et dryss ristede nøtter over kremen?

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat