Eple- og kanelmocktail (virgin appletini)

Eple- og kanelmocktail (virgin appletini)

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 5 min
En appletini er en vri på den klassiske martinien med vodka og eplejuice. Her har vi i tillegg gjort den alkoholfri. Dette er mocktail alle vil ha mer av.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk eggehvite (kan sløyfes)
2 dl Sunniva® Presset Eplejuice fra Sydtyrol
2 cl sitronsaft
4 cl honningsirup
10 stk isbiter
⅛ ts ferskrevet kanel
4 dråper Angostura (kan sløyfes)

HONNINGSIRUP

1 dl lyst rørsukker
2 dl vann
1 dl mild honning

Til servering

½ ts malt kanel
4 stk epleskiver

Slik gjør du det

    1. Lag honningsirup først. Bland sukker og vann i en gryte og kok opp. Dra kjelen av platen og rør inn honning. La avkjøle helt.
      Tips!

      Sukkerlake og siruper holder seg godt i kjøleskapet i flere uker.

    2. Ha eggehvite i en shaker, ha på lokk og rist godt, ca. 20 sekunder. Tilsett eplejuice, sitronsaft, honningsirup og isbiter, rist kraftig i ca. 40 sekunder og sil over i avkjølte cocktailglass. Dryss over litt kanel ved servering og pynt med epleskive.
Tips!

Eggehvite brukes i cocktails for å gi mer fylde og skum. Sour-drinker er et godt eksempel på det. Det er bare å droppe eggehviten for smaken er like god uten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat