Eple- og kanelmocktail (virgin appletini)

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En appletini er en vri på den klassiske martinien med vodka og eplejuice. Her har vi i tillegg gjort den alkoholfri. Dette er mocktail alle vil ha mer av.

Antall stykker

Ingredienser

1 stkeggehvite (kan sløyfes)
2 dlSunniva® Premium Eplejuice fra Sydtyrol
2 clsitronsaft
4 clhonningsirup
10 stkisbiter
⅛ tsferskrevet kanel
4 dråperAngostura (kan sløyfes)

HONNINGSIRUP

1 dllyst rørsukker
2 dlvann
1 dlmild honning

Til servering

½ tsmalt kanel
4 stkepleskiver

Slik gjør du det

    1. Lag honningsirup først. Bland sukker og vann i en gryte og kok opp. Dra kjelen av platen og rør inn honning. La avkjøle helt.

      Tips:

      Sukkerlake og siruper holder seg godt i kjøleskapet i flere uker.

    2. Ha eggehvite i en shaker, ha på lokk og rist godt, ca. 20 sekunder. Tilsett eplejuice, sitronsaft, honningsirup og isbiter, rist kraftig i ca. 40 sekunder og sil over i avkjølte cocktailglass. Dryss over litt kanel ved servering og pynt med epleskive.

Tips:

Eggehvite brukes i cocktails for å gi mer fylde og skum. Sour-drinker er et godt eksempel på det. Det er bare å droppe eggehviten for smaken er like god uten.

Kommentarer

  Legg til kommentar