placeholder image
0

Mojito mocktail

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk og alkoholfri vri på klassisk mojito med eplejuice, lime og mynte. Eple-nojito er perfekt som ispinne også. Bare frys blandingen som saftis og vips så har du mocktail på pinne.

Antall stykker

Ingredienser

20 stkfriske mynteblader
1 stklime, delt i båter
2 clsukkerlake
1 dlSunniva® Premium Eplejuice fra Sydtyrol
10 dlisbiter
1 dlmineralvann

Til pynt

2 kvisterfrisk mynte
½ stklime

Slik gjør du det

    1. Ha mynteblader, limebåter og sukkerlake i et glass og mos ingrediensene godt sammen med en mudler eller annet moseredskap.

      Tips:

      ”Å mudle” betyr at du moser sammen ingredienser nederst i glasset. Du kan kjøpe en mudler i de fleste kjøkkenbutikker, men det går også fint an og bruke baksiden på en tresleiv.

       

    2. Hell over eplejuice og topp glasset med is. Rør et par omganger og topp opp med mineralvann.

      Tips:

      En klassisk mojito serveres ofte med knust is. Kjør isbiter raskt i en blender til godt hakket og bruk det i drinken.

    3. Pynt med en limebåt eller skive og frisk mynte.

Tips:

Sukkerlake er en vanlig ingrediens når man lager cocktails. Du kan lage sukkerlake ved å varme 1 del vann med 1 del sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Den holder seg i flere uker.

Kommentarer