Sjokoladeegg med kremfyll

Sjokoladeegg med kremfyll

Kommentarer 5
  • Enkel
  • 20 min
Hva med å servere søte egg til dessert? Kremfylte sjokoladeegg med aprikossyltetøy er en morsom vri på egg til påske og noe familien kan lage sammen i ferien.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk sjokoladeegg
200 g TINE Kremgo’® Naturell
3 ss melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
1 dl TINE Kremfløte
6 ts aprikossyltetøy

Slik gjør du det

    1. Bland kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft sammen til en jevn krem. Pisk kremfløte til krem, vend inn og ha kremostfyllet i en sprøytepose.
      Tips!

      Hvis du ikke har en sprøytepose, kan du bruke en brødpose og klippe hull i et av hjørnene. 

    2. Skjær toppen av sjokoladeegg og fyll med kremostblandingen. Topp med en skje aprikossyltetøy.
Tips!

Det enkleste er å bruke ferdigkjøpte sjokoladeegg som for eksempel Kinderegg. Du kan også lage sjokoladeegg selv ved å dyppe små, oppblåste ballonger i smeltet sjokolade, gjerne i flere lag. Når de har stivnet kan du sprekke ballongen og fjerne den. Det finnes også sjokoladeformer formet som egg.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marianne

    2 år siden
    Jeg tror det vil bli veldig godt å bruke kremost m/mandarin og appelsin, sløyfe melis og ellers som beskrevet.

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marianne, Enig i at det hørtes veldig godt ut! God bakst :)

      Kommenter  (1)


  • Potet

    2 år siden
    Gjorde det med ballongen for over tre år siden..det er fortsatt sjokoladeflekker i taket,på veggene og inn i kroker..

    Kommenter  (7)


  • Merethe

    3 år siden
    Ballong fungerte dårlig. .. så snart de fikk varm sjokolade på seg sprakk de... kjøkkenet og meg selv full av smelta sjokkis. .. ??

    Kommenter  (19)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Merethe, Om ballongene sprakk så har du hatt sjokoladen altfor varm. Når du smelter sjokolade, så må den aldri være varmere enn 40 grader, ellers ødelegger du den. Bedre lykke neste gang :)

      Kommenter  (12)


Det er mye kjærlighet i god mat