Peanøtt- og sjokoladeskjeer

Peanøtt- og sjokoladeskjeer

6
19
Enkel60 min
Enkel og morsom vri på hjemmelaget konfekt.

Ingredienser

Antall stykker

  • 200 g
    peanøttsmør
  • 200 g
    melkesjokolade
  • 2 ss
    hakkede polkagriser
  • 12 stk
    plast- eller treskjeer

Slik gjør du det

  1. 1

    Fyll hver skje med peanøttsmør og legg i fryseren 15 minutter, så de blir kalde.

    Tips

    Trykk her for oppskrift på supergodt Peanøttsmør.

  2. 2

    Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.

  3. 3

    Dypp skjeene i sjokoladen slik at peanøttsmøret er dekket. Legg over på bakepapir og dryss over hakkede polkagriser. La stivne i kjøleskapet.

    Tips

    Du kan dekorere med hva du vil; hakkede nøtter, tørket frukt, kakestrøssel, frysetørkede bær eller melisglasur.

Tips

Knyt på et bånd og litt cellofan, og gi herligheten bort i gave. 

Del denne oppskriften: