Håndkle og blad
Peanøtt- og sjokoladeskjeer
(99)

Peanøtt- og sjokoladeskjeer

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og morsom vri på hjemmelaget konfekt.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

200 gpeanøttsmør
200 gmelkesjokolade
2 sshakkede polkagriser
12 stkplast- eller treskjeer
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Fyll hver skje med peanøttsmør og legg i fryseren 15 minutter, så de blir kalde.
      Blått hjerte
      Tips!

      Trykk her for oppskrift på supergodt Peanøttsmør.

    2. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
    3. Dypp skjeene i sjokoladen slik at peanøttsmøret er dekket. Legg over på bakepapir og dryss over hakkede polkagriser. La stivne i kjøleskapet.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan dekorere med hva du vil; hakkede nøtter, tørket frukt, kakestrøssel, frysetørkede bær eller melisglasur.

Blått hjerte
Tips!

Knyt på et bånd og litt cellofan, og gi herligheten bort i gave. 

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat