Peanøtt- og sjokoladeskjeer
Enkel•60 min min
Enkel og morsom vri på hjemmelaget konfekt.
Ingredienser
Antall stykker
-
200 gpeanøttsmør
-
200 gmelkesjokolade
-
2 sshakkede polkagriser
-
12 stkplast- eller treskjeer
Slik gjør du det
-
1
Fyll hver skje med peanøttsmør og legg i fryseren 15 minutter, så de blir kalde.
Tips
Trykk her for oppskrift på supergodt Peanøttsmør.
-
2
Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
-
3
Dypp skjeene i sjokoladen slik at peanøttsmøret er dekket. Legg over på bakepapir og dryss over hakkede polkagriser. La stivne i kjøleskapet.
Tips
Du kan dekorere med hva du vil; hakkede nøtter, tørket frukt, kakestrøssel, frysetørkede bær eller melisglasur.