Hvit sjokoladekonfekt med brunostkrem

Hvit sjokoladekonfekt med brunostkrem

10
54
Enkel150 min
Den balanserte sødmen i brunosten passer perfekt til hvit sjokolade. Bruker du julebrunost får du smaken av julekryddere, og perfekte spiselige julegaver. Lag gjerne dobbel mengde, så har du nok til deg selv også! ! porsjon gir ca. 36 konfektbiter.

Ingredienser

Antall stykker

 • 400 g
  hvit sjokolade

BRUNOSTKREM

Slik gjør du det

 1. 1

  Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.

 2. 2

  Avkjøl sjokoladen litt, så den er lunken. Hell sjokoladen i en iskald konfekt form, gjerne av silikon, og vipp rundt på formen slik at sjokoladen fordeler seg godt opp langs kantene og i alle rommene. Hell av overflødig sjokolade slik at kun bunn og vegger er dekket. Sett formen(e) kaldt i minst 1 time.

 3. 3

  Smelt smør i en liten kjele og ha i brunost. Rør til mykt og smeltet. Skiller blandingen seg eller om den ikke smelter helt, kan du kjøre den glatt med en stavmikser.

 4. 4

  Pisk romtemperert kremost, melis og brunostblandingen til en jevn og glatt krem i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.

  Tips

  Rør litt tørket bringebær eller rosmarin inn i kremen for friske smakskombinasjoner.

 5. 5

  Fyll konfektene med brunostkrem, bruk gjerne en sprøytepose. Ikke fyll helt opp for det må være plass til sjokoladelokk. Varm opp og hell over resten av den smeltede sjokoladen. Glatt over overflaten så det blir jevnt.

 6. 6

  Sett kald i minst 1 time, vær sikker på at sjokoladen er stiv helt igjennom og press bitene ut av formene. Pakk dem gjerne i bokser eller papirposer om du skal gi dem i gave, men oppbevar konfekten kjølig.

Tips

Silikonformer til konfekt gjør jobben lettere, ettersom de slipper sjokoladen lett når du skal ha bitene ut. Du får kjøpt slike former i mange butikker med kjøkkenutstyr, men sjekk også Panduro Hobby eller Cacas, som har mange morsomme former. De har også nettbutikk.

Del denne oppskriften: