Hvit sjokoladekonfekt med brunostkrem

Hvit sjokoladekonfekt med brunostkrem

8
 • Enkel
 • 150 min
Den balanserte sødmen i brunosten passer perfekt til hvit sjokolade. Bruker du julebrunost får du smaken av julekryddere, og perfekte spiselige julegaver. Lag gjerne dobbel mengde, så har du nok til deg selv også! ! porsjon gir ca. 36 konfektbiter.

Ingredienser

400 g hvit sjokolade

BRUNOSTKREM

50 g TINE Julebrunost
20 g TINE Meierismør
125 g TINE Kremgo® Naturell
1 ½ dl melis

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
  2. Avkjøl sjokoladen litt, så den er lunken. Hell sjokoladen i en iskald konfekt form, gjerne av silikon, og vipp rundt på formen slik at sjokoladen fordeler seg godt opp langs kantene og i alle rommene. Hell av overflødig sjokolade slik at kun bunn og vegger er dekket. Sett formen(e) kaldt i minst 1 time.
  3. Smelt smør i en liten kjele og ha i brunost. Rør til mykt og smeltet. Skiller blandingen seg eller om den ikke smelter helt, kan du kjøre den glatt med en stavmikser.
  4. Pisk romtemperert kremost, melis og brunostblandingen til en jevn og glatt krem i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
   Tips!

   Rør litt tørket bringebær eller rosmarin inn i kremen for friske smakskombinasjoner.

  5. Fyll konfektene med brunostkrem, bruk gjerne en sprøytepose. Ikke fyll helt opp for det må være plass til sjokoladelokk. Varm opp og hell over resten av den smeltede sjokoladen. Glatt over overflaten så det blir jevnt.
  6. Sett kald i minst 1 time, vær sikker på at sjokoladen er stiv helt igjennom og press bitene ut av formene. Pakk dem gjerne i bokser eller papirposer om du skal gi dem i gave, men oppbevar konfekten kjølig.
Tips!

Silikonformer til konfekt gjør jobben lettere, ettersom de slipper sjokoladen lett når du skal ha bitene ut. Du får kjøpt slike former i mange butikker med kjøkkenutstyr, men sjekk også Panduro Hobby eller Cacas, som har mange morsomme former. De har også nettbutikk.

Kommentarer

 • LeneKristine

  3 år siden
  Hvor mange konfekter er oppskriften på? Er det sånn at 36 porsjoner blir omtrent antall konfekter?

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Lene Kristine, I denne oppskriften betyr 36 porsjoner 36 stykk konfekt. Jeg forstår at det kan være litt misvisende og endrer oppskriften nå! Gos bakst:)

    (1)


 • Karina

  3 år siden
  Hei! Hvor lang holdbarhet er det på disse? Og tåler de å bli sendt med posten, eller vil de bli dårlige (tenker da spesielt på temperaturvariasjonene)?

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Karina, Holdbarheten på disse er ca 3-4 uker om de holdes kaldt i en lufttett boks :) Jeg har personlig ikke testet å sende de via posten, så det er en risikovurdering du må ta selv. Lykke til og god jul!

    (1)


 • Elin

  3 år siden
  Hei! Er det riktig at det skal stå 150 minutt? Skal det ikke stå 15 min?

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Elin, Det stemmer at det skal stå 150 minutter :) konfekten skal stå kaldt 2 x 60 minutter og så er det jobben i tillegg! God jul.

    (1)


 • Ingrid

  3 år siden
  Det står 400 stk sjokolade - det var da veldig mye! :P Sikker på at det ikke er 400 gram som menes? Sikkert lurt å rette opp ...

   (4)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Ingrid, Det stemmer at det skal stå 400 gram sjokolade :) her har det dessverre skjedd en glipp og feilen jobbes med! God bakst!

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat