Hvit sjokoladekonfekt med brunostkrem

Hvit sjokoladekonfekt med brunostkrem

10
 • Enkel
 • 150 min
Den balanserte sødmen i brunosten passer perfekt til hvit sjokolade. Bruker du julebrunost får du smaken av julekryddere, og perfekte spiselige julegaver. Lag gjerne dobbel mengde, så har du nok til deg selv også! ! porsjon gir ca. 36 konfektbiter.

Ingredienser

400 g hvit sjokolade

BRUNOSTKREM

50 g TINE Julebrunost
20 g TINE Meierismør
125 g TINE Kremgo® Naturell
1 ½ dl melis

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
  2. Avkjøl sjokoladen litt, så den er lunken. Hell sjokoladen i en iskald konfekt form, gjerne av silikon, og vipp rundt på formen slik at sjokoladen fordeler seg godt opp langs kantene og i alle rommene. Hell av overflødig sjokolade slik at kun bunn og vegger er dekket. Sett formen(e) kaldt i minst 1 time.
  3. Smelt smør i en liten kjele og ha i brunost. Rør til mykt og smeltet. Skiller blandingen seg eller om den ikke smelter helt, kan du kjøre den glatt med en stavmikser.
  4. Pisk romtemperert kremost, melis og brunostblandingen til en jevn og glatt krem i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
   Tips

   Rør litt tørket bringebær eller rosmarin inn i kremen for friske smakskombinasjoner.

  5. Fyll konfektene med brunostkrem, bruk gjerne en sprøytepose. Ikke fyll helt opp for det må være plass til sjokoladelokk. Varm opp og hell over resten av den smeltede sjokoladen. Glatt over overflaten så det blir jevnt.
  6. Sett kald i minst 1 time, vær sikker på at sjokoladen er stiv helt igjennom og press bitene ut av formene. Pakk dem gjerne i bokser eller papirposer om du skal gi dem i gave, men oppbevar konfekten kjølig.
Tips

Silikonformer til konfekt gjør jobben lettere, ettersom de slipper sjokoladen lett når du skal ha bitene ut. Du får kjøpt slike former i mange butikker med kjøkkenutstyr, men sjekk også Panduro Hobby eller Cacas, som har mange morsomme former. De har også nettbutikk.

Kommentarer

 • Oddny

  9 måneder siden
  Hei!
  Det hadde vært veldig greit om dere oppgir ca holdbarhet på de forskjellige typene konfekt,- da har man en viss peiling på hvor lang tid i forveien man kan lage dem, spesielt om man skal gi dem bort til jul, servere dem på julemesser osv!😊

   (0)

  • Marit , Kokk og Kundekonsulent

   9 måneder siden
   Hei Oddny! Ja det er jo så koselig å gi bort konfekt til jul! Det er litt vanskelig å estimere noe god holdbarhetsdato på sjokoladekonfekt. Det kommer helt an på hvordan du oppbevarer dem. De skal oppbevares kjølig. Men er den ikke i en tett nok beholder kan det bli kondens på sjokoladen. Og da blir den flekkete. Det er nok ikke smaken som blir dårligst først. Det er nok det estetiske. Om du har den i en tett boks i kjøleskap derimot kan det holde så lenge som opp til en måned. :)

   Men gjør som meg og begynn allerede nå og lag noen tester og se. Så er du klar til jul! :)

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat