Crème brûleé med smak av sjokolade
Denne desserten gjør seg som avslutning på et godt måltid! Den klassiske vanilje crème brûléen har fått smak av sjokolade og julekrydder.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 150 °C. Ha melk, fløte, sukker, kanelstang og lettknuste kardemommekapsler i en gryte og varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ikke la blandingen koke. Avkjøl noe.
- 2
Visp eggeplommene lett. Spe litt av melken i eggeplommene under konstant pisking. Hell eggeblandingen tilbake i gryten under konstant pisking og varm til blandingen tykner noe.
- 3
Sil over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en langpanne og fyll opp med vann så det rekker halvveis opp på formene. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til eggestanden har satt seg. Avkjøl helt.
- 4
Dryss et lag sukker på toppen av hver crème brûlée og brenn toppen med en crème brûlé-brenner til sukkeret er smeltet og karamellisert.
Tips
Selve puddingene kan lages dagen før servering og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Da er det bare å karamellisere toppen rett før servering.