Crème brûleé med smak av kakao og kaffe

Crème brûleé med smak av sjokolade

0
5
Enkel60 min
Denne desserten gjør seg som avslutning på et godt måltid! Den klassiske vanilje crème brûléen har fått smak av sjokolade og julekrydder.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

  • 4 ts
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 150 °C. Ha melk, fløte, sukker, kanelstang og lettknuste kardemommekapsler i en gryte og varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ikke la blandingen koke. Avkjøl noe.

  2. 2

    Visp eggeplommene lett. Spe litt av melken i eggeplommene under konstant pisking. Hell eggeblandingen tilbake i gryten under konstant pisking og varm til blandingen tykner noe.

  3. 3

    Sil over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en langpanne og fyll opp med vann så det rekker halvveis opp på formene. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til eggestanden har satt seg. Avkjøl helt.

  4. 4

    Dryss et lag sukker på toppen av hver crème brûlée og brenn toppen med en crème brûlé-brenner til sukkeret er smeltet og karamellisert.

    Tips

    Selve puddingene kan lages dagen før servering og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Da er det bare å karamellisere toppen rett før servering.

Del denne oppskriften: