Crème brûleé med smak av sjokolade
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dl
-
1 dl
-
3 sssukker
-
1 stkkanelstang
-
2 stkkardemommekapsler (eventuelt ca. 1/8 ts malt kardemomme per 4 porsjoner)
-
4 stkeggeplommer
Til servering
-
4 tssukker
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 150 °C. Ha melk, fløte, sukker, kanelstang og lettknuste kardemommekapsler i en gryte og varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ikke la blandingen koke. Avkjøl noe.
-
2
Visp eggeplommene lett. Spe litt av melken i eggeplommene under konstant pisking. Hell eggeblandingen tilbake i gryten under konstant pisking og varm til blandingen tykner noe.
-
3
Sil over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en langpanne og fyll opp med vann så det rekker halvveis opp på formene. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til eggestanden har satt seg. Avkjøl helt.
-
4
Dryss et lag sukker på toppen av hver crème brûlée og brenn toppen med en crème brûlé-brenner til sukkeret er smeltet og karamellisert.
Tips
Selve puddingene kan lages dagen før servering og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Da er det bare å karamellisere toppen rett før servering.