Crème brûleé med smak av kakao og kaffe

Crème brûleé med smak av kaffe og kakao

0
  • Enkel
  • 60 min
Denne desserten gjør seg som avslutning på et godt måltid! Den klassiske vanilje crème brûléen har fått smak av kakao, kaffe og julekrydder.

Ingredienser

3 dl Lett Tinemelk® Kaffe og Kakao
1 dl TINE Kremfløte
3 ss sukker
1 stk kanelstang
2 stk kardemommekapsler (eventuelt ca. 1/8 ts malt kardemomme per 4 porsjoner)
4 stk eggeplommer

Til servering

4 ts sukker

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C. Ha melk, fløte, sukker, kanelstang og lettknuste kardemommekapsler i en gryte og varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ikke la blandingen koke. Avkjøl noe.
    2. Visp eggeplommene lett. Spe litt av melken i eggeplommene under konstant pisking. Hell eggeblandingen tilbake i gryten under konstant pisking og varm til blandingen tykner noe.
    3. Sil over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en langpanne og fyll opp med vann så det rekker halvveis opp på formene. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til eggestanden har satt seg. Avkjøl helt.
    4. Dryss et lag sukker på toppen av hver crème brûlée og brenn toppen med en crème brûlé-brenner til sukkeret er smeltet og karamellisert.
      Tips
      Selve puddingene kan lages dagen før servering og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Da er det bare å karamellisere toppen rett før servering.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat