Fruktsalat med råkrem

Fruktsalat med råkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Kos deg med en litt lettere dessert! Du trenger strengt tatt ikke noen oppskrift. Ta den frukten du har, og liker best. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund, så den kan med fordel lages et par timer før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sukkerlake

1 dl sukker
1 dl vann
1 ½ dl ananassaft fra boksen med hermetisk ananas
5 stk stjerneanis
1 stk kanelstang
1 stk vaniljestang

Fruktsalat

3 stk appelsiner
2 stk bananer
2 stk kiwi
200 g hermetisk ananas (1 boks)
3 stk fikener
100 g røde druer
100 g grønne druer
100 g jordbær

Råkrem

2 stk egg
1 dl sukker
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
    2. Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.
    3. Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
  1. Råkrem

    1. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.
      Tips!

      Vaniljesaus eller vaniljekesam smaker også godt til som et alternativ til råkrem.

Tips!

Ha gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat