Fruktsalat med råkrem

Råkrem med fruktsalat

0
  • Enkel
  • 30 min
Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker. 

Ingredienser

Sukkerlake

1 dl sukker
1 dl vann
1 ½ dl ananassaft fra boksen med hermetisk ananas
5 stk stjerneanis
1 stk kanelstang
1 stk vaniljestang

Fruktsalat

3 stk appelsiner
2 stk bananer
2 stk kiwi
200 g hermetisk ananas (1 boks)
3 stk fikener
100 g røde druer
100 g grønne druer
100 g jordbær

Råkrem

2 stk egg
1 dl sukker
3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
    2. Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.
    3. Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
  1. Råkrem

    1. Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.
Tips

Ha gjerne litt nøtter eller mørk sjokolade i fruktsalaten.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat