Råkrem med fruktsalat
Enkel•30 min min
Råkrem er pisket kremfløte blandet med tykk eggedosis. Ypperlig til fruktsalat som her, men også som tilbehør til andre desserter og kaker.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sukkerlake
-
1 dlsukker
-
1 dlvann
-
1 ½ dlananassaft fra boksen med hermetisk ananas
-
5 stkstjerneanis
-
1 stkkanelstang
-
1 stkvaniljestang
Fruktsalat
-
3 stkappelsiner
-
2 stkbananer
-
2 stkkiwi
-
200 ghermetisk ananas (1 boks)
-
3 stkfikener
-
100 grøde druer
-
100 ggrønne druer
-
100 gjordbær
Råkrem
-
2 stkegg
-
1 dlsukker
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Kok opp sukker, vann, ananassaft (fra boksen med hermetisk ananas), stjerneanis, kanelstang og vaniljestang. La laken koke i noen minutter. Avkjøl.
-
2
Ta av skallet, og skjær appelsin, banan og kiwi i passende biter. Skjær ananas i biter. Fjern stilken på fikenene og skjær i båter. Del druene i to, og ta ut steinene. Fjern stilken på jordbærene og del i to.
-
3
Legg frukten pent opp i en serveringsbolle eller serveringsskåler, og slå laken over. Fruktsalaten blir best hvis den får stå og trekke en stund.
Råkrem
-
4
Visp eggedosis av egg og sukker. Visp fløten stiv. Skjær eggedosisen inn i kremen, og avkjøl blandingen.