Skip to main content

Himmelsk lapskaus

Enkel
15min

Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

3.7
(86)
Next ImageHimmelsk lapskaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Himmelsk lapskaus

2 stk
appelsin
1 stk
banan
2 stk
kiwi
2 stk
røde eple
200 g
blå drue
1 boks
(300g) ananas i egen saft

Sukkerlake

2 dl
vann
1 dl
sukker

Råkrem

2 stk
egg
1 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.

  2. Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.

  3. Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.

Råkrem

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.

    Tips

    Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter