
Himmelsk lapskaus
Herlig fruktsalat laget med de fruktene du selv velger. Det er kun fantasien som setter begrensning. Servert med en god råkrem.

Ingredienser
Antall porsjoner
Himmelsk lapskaus
Sukkerlake
Fremgangsmåte
- 1
Skrell appelsiner, epler, bananer og kiwi. Del druene i to og ta ut steiene, hvis de har det.Skjær epler, appelsinbåter, banan, ananas og kiwi i pene, jevne terninger. Bland all frukten.
- 2
Lag sukkerlake av vann og sukker ved å koke det opp over middels varme (Hvis du ikke lager lake, kan du bruke appelsinjuice i stedet). For å få mer smak, kan du bytte ut samme mengde vann med appelsinjuice.). Avkjøl blandingen.
- 3
Hell laken (eller appelsinjuicen) over salaten og la den trekke et par timer i kjøleskapet.
Råkrem
- 4
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp kremfløten stiv og vend den inn i eggedosisen. La stå kjølig frem til servering.
Tips
Vanilig pisket krem, TINE Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus er gode alternativer til råkrem.
Tips
Det er kjempegodt å blande inn både hakkede nøtter, mørk sjokolade og biter av marshmallows i denne deilige desserten. Et par spiseskjeer av Cointreau-likør gjør seg også særdeles godt og gir en god og avrundet smak.