Skip to main content

Fylte jordbær

Enkel
30min

En morsom måte å servere jordbær på er å fylle dem med forskjellig fyll. Her får du tre varianter som gjør seg godt på sommerbordet

3.5
(6)

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

18 stk
store jordbær

VANILJEFYLL

125 g
1 dl
melis
0.5 ts
vaniljeekstrakt

SJOKOLADEFYLL

125 g
1 dl
melis
1 ss
kakao

LIMEFYLL

125 g
1 dl
melis
0.5 stk
lime (saft og skall)

TIL PYNT

3 ts
kakepynt
6 stk
sjokoladebiter, f.eks. melkesjokolade
50 g
mørk sjokolade (smeltet)
3 stk
kjeks, f.eks. Bixit
0.5 stk
lime

Fremgangsmåte

  1. Lag de forskjellige fyllene først. Visp sammen romtemperert kremost, melis og vaniljeessens til en glatt vaniljekrem.

  2. Visp sammen romtemperert kremost, melis og kakao til en glatt sjokoladekrem.

  3. Visp sammen romtemperert kremost, melis, limesaft og finrevet limeskall til en glatt limekrem.

  4. Skjær en tynn skive i begge ender av jordbæret og sett med den spisseste enden ned. Bruk en teskje, liten kniv eller melonjern til å hule ut jordbæret.

  5. Ha fyllet i hver sin sprøytepose, ev. bruk en liten skje, og fyll jordbærene med de forskjellige fyllene, ca. 6 av hver).

  6. Pynt de som er fylt med vaniljekrem ved å drysse over kakestrøssel og stikke en sjokoladebit i hver.

  7. Smelt sjokolade og drypp over de med sjokoladekrem. Dryss over hakkede nøtter til slutt.

    Tips

    Sjokolade smelter du best på svak varme i mikrobølgeovn eller over vannbad.

  8. Knus kjeks og riv limeskall, dryss over de med limefyll. Oppbevar jordbærene kjølig før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Velg store jordbær så får du mer fyll!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter