
Fylte jordbær
En morsom måte å servere jordbær på er å fylle dem med forskjellig fyll. Her får du tre varianter som gjør seg godt på sommerbordet
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
TIL PYNT
Fremgangsmåte
- 1
Lag de forskjellige fyllene først. Visp sammen romtemperert kremost, melis og vaniljeessens til en glatt vaniljekrem.
- 2
Visp sammen romtemperert kremost, melis og kakao til en glatt sjokoladekrem.
- 3
Visp sammen romtemperert kremost, melis, limesaft og finrevet limeskall til en glatt limekrem.
- 4
Skjær en tynn skive i begge ender av jordbæret og sett med den spisseste enden ned. Bruk en teskje, liten kniv eller melonjern til å hule ut jordbæret.
- 5
Ha fyllet i hver sin sprøytepose, ev. bruk en liten skje, og fyll jordbærene med de forskjellige fyllene, ca. 6 av hver).
- 6
Pynt de som er fylt med vaniljekrem ved å drysse over kakestrøssel og stikke en sjokoladebit i hver.
- 7
Smelt sjokolade og drypp over de med sjokoladekrem. Dryss over hakkede nøtter til slutt.
Tips
Sjokolade smelter du best på svak varme i mikrobølgeovn eller over vannbad.
- 8
Knus kjeks og riv limeskall, dryss over de med limefyll. Oppbevar jordbærene kjølig før servering.
Tips
Velg store jordbær så får du mer fyll!