Håndkle og blad
Surmelksfromasj
(66)

Surmelksfromasj

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Her er oppskrift på en frisk og litt syrlig, tradisjonell fromasjdessert laget med Cultura. Sammen med den friske og sommerlige appelsinsausen smaker den nydelig.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Randform

Surmelkfromasj

6 dlCultura® Økologisk Naturell
5 sssukker
½ stksitron (både skall og sitronkjøtt skal brukes)
6 platergelatin
½ dlkokende vann
1 dlTINE Kremfløte

Appelsinsaus

1 dlvann
½ stkappelsin (revet skall av)
2 stkappelsiner (juice fra)
½ stksitron (juice fra)
3 sssukker

Jevning

1 tspotetmel
1 sskaldt vann
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 7 minutter. Pisk melk med sukker til det er oppløst. Riv sitronskallet. Tilsett sitronsaft og revet sitronskall.
    2. Pisk fløte til krem.
    3. Kryst vannet ut av gelatinplatene, legg dem tilbake i bollen. Slå over det kokende vannet. Rør gelatinblandingen inn i surmelken. Rør en gang i blant til blandingen begynner å stivne litt. Rør til slutt inn den vispede kremen.
    4. Hell fromasjen i en randform, glassbolle eller porsjonsformer og la fromasjen stivne.
    5. Kok opp vann, det gule av appelsinskallet, saft av appelsiner og sitron og sukker. Sil blandingen og hell den tilbake i kjelen.
    6. Kok opp igjen. Tilsett potetmelsjevning i tynn stråle, så mye at sausen blir passe tykk.
    7. Ha litt grovt revet appelsinskall sammen med litt vann i en kjele. Kok opp før du rører inn litt sukker slik at det smelter og appelsinskallet blir lett karamellisert.
    8. Server appelsinsausen til surmelksfromasjen og hell gjerne litt over rett før servering.
Blått hjerte
Tips!

Et godt tips er å skylle randformen med kaldt vann før du heller i blandingen. Da er det lettere å hvelve ut fromasjen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat