Surmelksfromasj

Surmelksfromasj

Kommentarer 4
  • Middels
  • 20 min
Her er oppskrift på en frisk og litt syrlig, tradisjonell fromasjdessert laget med Cultura. Sammen med den friske og sommerlige appelsinsausen smaker den nydelig.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Randform

Surmelkfromasj

6 dl Cultura® Økologisk Naturell
5 ss sukker
½ stk sitron (både skall og sitronkjøtt skal brukes)
6 plater gelatin
½ dl kokende vann
1 dl TINE Kremfløte

Appelsinsaus

1 dl vann
½ stk appelsin (revet skall av)
2 stk appelsiner (juice fra)
½ stk sitron (juice fra)
3 ss sukker

Jevning

1 ts potetmel
1 ss kaldt vann

Slik gjør du det

    1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 7 minutter. Pisk melk med sukker til det er oppløst. Riv sitronskallet. Tilsett sitronsaft og revet sitronskall.
    2. Pisk fløte til krem.
    3. Kryst vannet ut av gelatinplatene, legg dem tilbake i bollen. Slå over det kokende vannet. Rør gelatinblandingen inn i surmelken. Rør en gang i blant til blandingen begynner å stivne litt. Rør til slutt inn den vispede kremen.
    4. Hell fromasjen i en randform, glassbolle eller porsjonsformer og la fromasjen stivne.
    5. Kok opp vann, det gule av appelsinskallet, saft av appelsiner og sitron og sukker. Sil blandingen og hell den tilbake i kjelen.
    6. Kok opp igjen. Tilsett potetmelsjevning i tynn stråle, så mye at sausen blir passe tykk.
    7. Ha litt grovt revet appelsinskall sammen med litt vann i en kjele. Kok opp før du rører inn litt sukker slik at det smelter og appelsinskallet blir lett karamellisert.
    8. Server appelsinsausen til surmelksfromasjen og hell gjerne litt over rett før servering.
Tips!

Et godt tips er å skylle randformen med kaldt vann før du heller i blandingen. Da er det lettere å hvelve ut fromasjen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    En frisk og nydelig fromasj,den perfekte avslutning på en god middag.

    Kommenter  (0)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche! Takk for hyggelig tilbakemelding.

      Kommenter  (0)


  • Yngve Digernes

    5 år siden
    1. Revet sitronskall? Hvor mye (er ikke nevnt blant ingrediensene)?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Beklager, det har falt ut av ingrediensene. Det skal være saft og det gule av skallet fra en halv sitron.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat