Oppskrift på bringebærknytter
2

Lekre bringebærknytter

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Disse små lekkerbiskenene er til å få vann i munnen av. De er bakt med søt gjærdeig og smaker fortreffelig med en miks av bringebær og jordbær.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

24

Ingredienser

Kaldhevet søt gjærdeig:

75 ggjær
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlsukker
15 dlca. hvetemel
200 gmykrørt TINE Meierismør

Fyll:

150 gmykrørt TINE Meierismør
2 sssukker
1 dlfast bringebærsyltetøy

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Gelé:

3 dlPiano Jordbærgelé
100 gbringebær gjerne frosne

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
    2. Dette er en kaldhevet deig og vil ta litt tid. Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp i litt av den kalde melken. Tilsett resten av melken.
    3. Hell i sukker og halvparten av melet. Rør sammen med mykt smør som tilsettes litt etterhvert. Arbeid resten av melet inn i deigen til en ganske løs, men smidig deig. La deigen heve under plast ca. 1 time til nesten dobbel størrelse.
    4. Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen to deler. Kjevle hver ut til et rektangel ca. 42 x 28 cm. Del i 24 ruter (6 x 4 cm). Smør litt fyll på midten av hver rute og legg på en liten skje syltetøy. Brett sammen til et knytte og legg i former, gjerne aluminiumsformer. Sett til etterheving ca. 40 minutter.
    5. Pensle knyttene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 6 - 7 minutter. Avkjøles på rist.
    6. Smelt geléen. Legg noen bringebær på hvert knytte og hell på litt gelé når den begynner å stivne. Sett bollene kjølig til geleen er stiv. Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips:

Det er lurt å starte med lite mel, og heller tilsette mer etterhvert. Som med all gjærbakst er det viktig at deigen ikke blir for fast.

Kommentarer