Lekre bringebærknytter

Lekre bringebærknytter

Kommentarer 2
 • Middels
 • 120 min
Disse små lekkerbiskenene er til å få vann i munnen av. De er bakt med søt gjærdeig og smaker fortreffelig med en miks av bringebær og jordbær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kaldhevet søt gjærdeig:

75 g gjær
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
15 dl ca. hvetemel
200 g mykrørt TINE Meierismør

Fyll:

150 g mykrørt TINE Meierismør
2 ss sukker
1 dl fast bringebærsyltetøy

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Gelé:

3 dl Piano Jordbærgelé
100 g bringebær gjerne frosne

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Dette er en kaldhevet deig og vil ta litt tid. Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp i litt av den kalde melken. Tilsett resten av melken.
  3. Hell i sukker og halvparten av melet. Rør sammen med mykt smør som tilsettes litt etterhvert. Arbeid resten av melet inn i deigen til en ganske løs, men smidig deig. La deigen heve under plast ca. 1 time til nesten dobbel størrelse.
  4. Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen to deler. Kjevle hver ut til et rektangel ca. 42 x 28 cm. Del i 24 ruter (6 x 4 cm). Smør litt fyll på midten av hver rute og legg på en liten skje syltetøy. Brett sammen til et knytte og legg i former, gjerne aluminiumsformer. Sett til etterheving ca. 40 minutter.
  5. Pensle knyttene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 6 - 7 minutter. Avkjøles på rist.
  6. Smelt geléen. Legg noen bringebær på hvert knytte og hell på litt gelé når den begynner å stivne. Sett bollene kjølig til geleen er stiv. Pynt med sitronmelisse ved servering.
Tips!

Det er lurt å starte med lite mel, og heller tilsette mer etterhvert. Som med all gjærbakst er det viktig at deigen ikke blir for fast.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

 • KS

  6 år siden
  Heve i 1 time (ikke spesifisert i hvilke omgivelser) og etterheve i 40 minutter (ditto mangel på temperaturangivelse)? På hvilken måte er dette en kaldhevet deig? Kaldheving tar helst et døgn, dette er vanlige romtemperaturhevetider.

  Kommenter  (0)


 • Monica

  7 år siden
  Disse er helt nydelige!!!

  Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat