
Lekre bringebærknytter
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kaldhevet søt gjærdeig:
-
75 ggjær
-
6 dl
-
1 dlsukker
-
15 dlca. hvetemel
-
200 gmykrørt TINE® Meierismør
Fyll:
-
150 gmykrørt TINE® Meierismør
-
2 sssukker
-
1 dlfast bringebærsyltetøy
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Gelé:
-
3 dl
-
100 gbringebær gjerne frosne
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
-
2
Dette er en kaldhevet deig og vil ta litt tid. Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp i litt av den kalde melken. Tilsett resten av melken.
-
3
Hell i sukker og halvparten av melet. Rør sammen med mykt smør som tilsettes litt etterhvert. Arbeid resten av melet inn i deigen til en ganske løs, men smidig deig. La deigen heve under plast ca. 1 time til nesten dobbel størrelse.
-
4
Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen to deler. Kjevle hver ut til et rektangel ca. 42 x 28 cm. Del i 24 ruter (6 x 4 cm). Smør litt fyll på midten av hver rute og legg på en liten skje syltetøy. Brett sammen til et knytte og legg i former, gjerne aluminiumsformer. Sett til etterheving ca. 40 minutter.
-
5
Pensle knyttene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 6 - 7 minutter. Avkjøles på rist.
-
6
Smelt geléen. Legg noen bringebær på hvert knytte og hell på litt gelé når den begynner å stivne. Sett bollene kjølig til geleen er stiv. Pynt med sitronmelisse ved servering.