Lekre bringebærknytter

Lekre bringebærknytter

2
10
Middels120 min
Disse små lekkerbiskenene er til å få vann i munnen av. De er bakt med søt gjærdeig og smaker fortreffelig med en miks av bringebær og jordbær.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kaldhevet søt gjærdeig:

Fyll:

Pensling:

 • 1 stk
  sammenvispet egg

Gelé:

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm stekeovnen til 250 °C.

 2. 2

  Dette er en kaldhevet deig og vil ta litt tid. Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp i litt av den kalde melken. Tilsett resten av melken.

 3. 3

  Hell i sukker og halvparten av melet. Rør sammen med mykt smør som tilsettes litt etterhvert. Arbeid resten av melet inn i deigen til en ganske løs, men smidig deig. La deigen heve under plast ca. 1 time til nesten dobbel størrelse.

 4. 4

  Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen to deler. Kjevle hver ut til et rektangel ca. 42 x 28 cm. Del i 24 ruter (6 x 4 cm). Smør litt fyll på midten av hver rute og legg på en liten skje syltetøy. Brett sammen til et knytte og legg i former, gjerne aluminiumsformer. Sett til etterheving ca. 40 minutter.

 5. 5

  Pensle knyttene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 6 - 7 minutter. Avkjøles på rist.

 6. 6

  Smelt geléen. Legg noen bringebær på hvert knytte og hell på litt gelé når den begynner å stivne. Sett bollene kjølig til geleen er stiv. Pynt med sitronmelisse ved servering.

Tips

Det er lurt å starte med lite mel, og heller tilsette mer etterhvert. Som med all gjærbakst er det viktig at deigen ikke blir for fast.

Del denne oppskriften: