Lekre bringebærknytter

Lekre bringebærknytter

2
 • Middels
 • 120 min
Disse små lekkerbiskenene er til å få vann i munnen av. De er bakt med søt gjærdeig og smaker fortreffelig med en miks av bringebær og jordbær.

Ingredienser

Kaldhevet søt gjærdeig:

75 g gjær
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
15 dl ca. hvetemel
200 g mykrørt TINE Meierismør

Fyll:

150 g mykrørt TINE Meierismør
2 ss sukker
1 dl fast bringebærsyltetøy

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Gelé:

3 dl Piano® Rød Gelé
100 g bringebær gjerne frosne

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Dette er en kaldhevet deig og vil ta litt tid. Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp i litt av den kalde melken. Tilsett resten av melken.
  3. Hell i sukker og halvparten av melet. Rør sammen med mykt smør som tilsettes litt etterhvert. Arbeid resten av melet inn i deigen til en ganske løs, men smidig deig. La deigen heve under plast ca. 1 time til nesten dobbel størrelse.
  4. Rør sammen smør og sukker til fyllet. Del deigen to deler. Kjevle hver ut til et rektangel ca. 42 x 28 cm. Del i 24 ruter (6 x 4 cm). Smør litt fyll på midten av hver rute og legg på en liten skje syltetøy. Brett sammen til et knytte og legg i former, gjerne aluminiumsformer. Sett til etterheving ca. 40 minutter.
  5. Pensle knyttene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 6 - 7 minutter. Avkjøles på rist.
  6. Smelt geléen. Legg noen bringebær på hvert knytte og hell på litt gelé når den begynner å stivne. Sett bollene kjølig til geleen er stiv. Pynt med sitronmelisse ved servering.
Tips

Det er lurt å starte med lite mel, og heller tilsette mer etterhvert. Som med all gjærbakst er det viktig at deigen ikke blir for fast.

Kommentarer

 • KS

  7 år siden
  Heve i 1 time (ikke spesifisert i hvilke omgivelser) og etterheve i 40 minutter (ditto mangel på temperaturangivelse)? På hvilken måte er dette en kaldhevet deig? Kaldheving tar helst et døgn, dette er vanlige romtemperaturhevetider.

   (0)


Det er mye kjærlighet i god mat