Kremmerhus med bær og kesam
Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og kesam med vanilje.
Middels•2 t•8 personer
Ingredienser
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 25 g gjær
- 6.5 dl hvetemel
- 1.5 dl sammalt hvetemel
- 0.5 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 75 g TINE® Meierismør
- 1 stykk egg
Fyll
- 2 dl bringebær
- 8 stykk jordbær
- 1 stykk lime
- 3 dl Kesam® Mager vanilje
Slik gjør du
1
Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.
2
Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.
3
Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
4
Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.
5
Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.
TipsKremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.
TipsDet er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll.