Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Kremmerhus med bær og kesam

Middels
2t

Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og kesam med vanilje.

4.8
(10)
Next ImageKremmerhus med bær og kesam

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

25 g
gjær
6.5 dl
hvetemel
1.5 dl
sammalt hvetemel
0.5 dl
sukker
1 ts
kardemomme
1 stk
egg

Fyll

2 dl
bringebær
8 stk
jordbær
1 stk
lime

Fremgangsmåte

  1. Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.

  2. Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.

  3. Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.

  4. Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.

  5. Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.

    Tips

    Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter