
Kremmerhus med bær og kesam
Kremmerhus, eller cones, er en morsom måte å servere boller eller rundstykker på. Disse fylles med bær og kesam med vanilje.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Elt sammen helmelk, gjær, hvetemel, sammalt hvetemel, sukker og kardemomme. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt i ca. 10 minutter. Tilsett romtemperert smør mens maskinen går og elt til deigen er smidig og blank.
- 2
Dekk bakebollen med plast og la heve i 1 time.
- 3
Sett ovnen på 225 °C. Del deigen i emner og trill i pølser. Form kremmerhus av tykt papir og kle med aluminiumsfolie. Surr deigen rundt så det former et kremmerhus. Legg med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
- 4
Pensle med sammenpisket egg og stek i ovnen 12-15 minutter. Avkjøl på rist og løsne folieformen fra kremmerhuset.
- 5
Skjær jordbær i skiver og vend med bringebær. Riv over litt limeskall. Fyll i kremmerhusene og topp med limekesam.
Tips
Kremmerhusene kan også fylles med tropisk frukt eller pålegg som syltetøy og brunost.
Tips
Det er viktig å lage kremmerhusformene vide nok slik at det blir plass til fyll.