Muffins à la brownies

Muffins à la brownies

13
  • Enkel
  • 35 min
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på muffins med browniessmak. Den passer perfekt når det dukker opp uventet besøk, eller når du har det travelt før gjestene kommer. Muffinsene kan spises som de er, eller serveres enkeltvis på en tallerken med et melisdryss, bringebær, valnøtter og litt pisket krem.

Ingredienser

2 stk egg
2 dl sukker
100 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade
1 ½ dl valnøtter
2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C, og ta frem muffinsformer og/eller muffinsbrett. Oppskriften holder til 12-14 muffins.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter, og smelt den i smøret. Rør dette i eggedosisen.
    4. Hakk valnøttene. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter i blandingen. Rør godt sammen.
    5. Hell røren i muffinsformer. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne muffinsene med et melisdryss, bringebær, valnøtter og litt pisket krem.
Tips

I stedet for valnøtter, kan du bruke andre typer nøtter som mandler eller hasselnøtter.

Kommentarer

  • Jesper 11 år

    29 dager siden
    Kan man fryse muffinsene?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      27 dager siden
      Det går fin fint å fryse ned disse, Jesper! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat