Muffins à la brownies

Muffins à la brownies

Kommentarer 11
  • Enkel
  • 35 min
Det enkle er ofte det beste, som denne oppskriften på muffins med browniessmak. Den passer perfekt når det dukker opp uventet besøk, eller når du har det travelt før gjestene kommer. Muffinsene kan spises som de er, eller serveres enkeltvis på en tallerken med et melisdryss, bringebær, valnøtter og litt pisket krem.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk egg
2 dl sukker
100 g TINE Meierismør
100 g mørk sjokolade
1 ½ dl valnøtter
2 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 ts bakepulver

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C, og ta frem muffinsformer og/eller muffinsbrett. Oppskriften holder til 12-14 muffins.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis.
    3. Smelt smøret. Bryt sjokoladen i biter, og smelt den i smøret. Rør dette i eggedosisen.
    4. Hakk valnøttene. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter i blandingen. Rør godt sammen.
    5. Hell røren i muffinsformer. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne muffinsene med et melisdryss, bringebær, valnøtter og litt pisket krem.
Tips!

I stedet for valnøtter, kan du bruke andre typer nøtter som mandler eller hasselnøtter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • runa

    15 dager siden
    Hvor mange muffins gir «1 porsjon»?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      14 dager siden
      1 porsjon gir mellom 12-14 muffins, Runa :)

      Kommenter  (0)


  • Emma Marie

    27 dager siden
    Kan man bytte ut mørk sjokolade med hvit sjokolade?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      26 dager siden
      Hei Emma,

      Du kan fint bytte ut sjokoladen med hvit sjokolade, men husk at denne er mye søtere på smak så kanskje du burde justere litt på sukkeret :)

      Kommenter  (0)


  • Emilie

    2 år siden
    Går det Ann å droppe nøttene ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Emilie, Det går fint an å sløyfe nøttene :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Felicia

    2 år siden
    Den var nydelig og raskt og enkelt perfect til fester

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Felicia, så hyggelig å høre at det ble perfekt til festen :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Anonym

    4 år siden
    - Byttet også ut hvetemel med litt grovere - tror det ble bedre enn originalen

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Takk for tips :)

      Kommenter  (4)


  • Anonym

    4 år siden
    Kjempegodt! Byttet ut valnøtter med mandler, og det ble bare bedre enn best!

    Kommenter  (5)


Det er mye kjærlighet i god mat