Jarlsberg®- og gresskarscones
Disse salte 'brødene' er perfekte til festbordet, strødd med sprø gresskarfrø og deilig Jarlsberg®.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
- 250 g speltmel
- 1 ts salt
- 2 ss bakepulver
- 50 g gresskarfrø
- 50 g TINE® Meierismør, eller solsikkeolje
- 175 ml TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 1 stykk eggeplomme
- 100 g Jarlsberg® Original
- 1 stykk egg, til pensling
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 175 ˚ C.
2
Bland mel, salt, bakepulver og gresskarfrø, og smuldre med smør. Ha i melk, eggeplomme og Jarlsberg®.
TipsHold av litt frø og ost til topping.
3
Ha deigen ut på et melet bord, forme sconesene etter ønske og legg de på en stekeplate med bakepapir. Pensle de med sammenrørt egg, dryss over litt ost og gresskarfrø, og stek dem til de er gylne i fargen. Ca. 10-15 minutter.
4
Avkjøl litt på rist og server lune med smør og Jarlsberg®.