Frokostmuffins
Enkel•40 min min
Disse saftige, grove muffinsene med egg er et helt måltid i seg selv. Med havre, spinat og egg blir det en god start på dagen.
Ingredienser
Antall stykker
-
200 g
-
4 stkegg
-
2 dlhvetemel
-
1 dlhavremel
-
1 dllettkokte havregryn
-
½ tssalt
-
1 ½ tsbakepulver
-
2 dl
Topping
-
150 gspinat
-
5 dl
-
10 stkegg
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 200 °C og smelt smør i en gryte.
-
2
Visp sammen egg og tilsett hvetemel, havremel, havregryn, salt, bakepulver, melk og smeltet smør. Pisk til en klumpfri røre, gjerne med en kjøkkenmaskin.
-
3
Fordel røren i store, solide muffinsformer, helst satt i en muffinspanne. Røren skal fylle ca. 1/3 opp.
-
4
Fordel spinat og revet ost i formene og knekk et egg i hver form. Krydre med salt og pepper.
-
5
Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist og server med en gang.