Frokostmuffins

Frokostmuffins

0
  • Enkel
  • 40 min
Disse saftige, grove muffinsene med egg er et helt måltid i seg selv. Med havre, spinat og egg blir det en god start på dagen.

Ingredienser

200 g TINE Meierismør
4 stk egg
2 dl hvetemel
1 dl havremel
1 dl lettkokte havregryn
½ ts salt
1 ½ ts bakepulver
2 dl Tinemelk® Lettmelk 1 % fett

Topping

150 g spinat
5 dl TINE Ekte Revet Ost Original
10 stk egg
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 200 °C og smelt smør i en gryte.
    2. Visp sammen egg og tilsett hvetemel, havremel, havregryn, salt, bakepulver, melk og smeltet smør. Pisk til en klumpfri røre, gjerne med en kjøkkenmaskin.
    3. Fordel røren i store, solide muffinsformer, helst satt i en muffinspanne. Røren skal fylle ca. 1/3 opp.
    4. Fordel spinat og revet ost i formene og knekk et egg i hver form. Krydre med salt og pepper.
    5. Stek i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl på rist og server med en gang.
Tips
Disse muffinsene smaker best rett ut av ovnen, men lag gjerne røren dagen før og oppbevar i kjøleskapet, slik at det bare er å fylle opp formene, steke og servere.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat