Pinnebrød

Pinnebrød

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 90 min
Pinnebrød må til når barn og voksne koser seg rundt bålet. Det gjelder å være litt tålmodig, men resultatet blir saftig og godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dl vann
25 g gjær
8 dl hvetemel
1 ts salt

Slik gjør du det

    1. Varm melk og vann til 37 °C. Rør ut gjær i blandingen. Bland med hvetemel og salt og elt til en smidig deig, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. La deigen heve i minst 1 time.
    3. Del deigen i små biter. Rull tynne pølser med hendene og surr rundt en pinne. Stek over bålet. Bruk tid og roter pinnen slik at du unngår at brødet blir brent utenpå og rått i midten.
      Tips!

      Når du skal grille pinnebrød over åpen flamme, er det viktig å rotere pinnebrødet hele tiden. Finn det varmeste stedet, men unngå direkte flamme. Pinnebrødene kan også grilles på indirekte varme på en grill.

Tips!

Ønsker du en enda fyldigere og mer mettende variant, kan du elte inn biter av soltørkede tomater, salatost og hakket spinat i deigen før pinnebrødene stekes.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Iselin N

    6 måneder siden
    Går vi har bare lettmelk hjemme blir pinnebrødet like god da om vi bruker det istedet for helmelk?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Du kan fint bruke lettmelk, Iselin :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Petter

    9 måneder siden
    Ikke tro at en porsjon er lite vi tokk 6 porsjoner.så ble det veldig mye:)
    Men den var god.

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Petter,

      Ja, oppskriften er til 6 porsjoner :) Det er godt å høre at det holdt til alle mann. God bakst videre!

      Kommenter  (4)


  • Ena

    9 måneder siden
    Kan deigen stå over natta?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Det kan den, Ena :)

      Husk å plastre godt før du setter den i kjøleskapet. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • sofie

    1 år siden
    hvis man skal lage ett (1) pinnebrød til 50/60 stk, hvor mange porsjoner må man ha av denne oppskriften? hvor mange personer tilsvarer 1 porsjon?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Sofie! Pinnebrød oppskriften tilsvarer deig til 6 porsjoner. Så om du skal lage til 60 personer ganger du oppskriften med 10 :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Anne

    3 år siden
    Hei! Hvor mange pølser holder dette til?

    Kommenter  (10)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne, Denne oppskriften gir cirka 15 pinnebrød på 50 gram. Lykke til :)

      Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat