tablecloth-basil
Pinnebrød
(82)

Pinnebrød

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pinnebrød må til når barn og voksne koser seg rundt bålet. Det gjelder å være litt tålmodig, men resultatet blir saftig og godt.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dlvann
25 ggjær
8 dlhvetemel
1 tssalt
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Varm melk og vann til 37 °C. Rør ut gjær i blandingen. Bland med hvetemel og salt og elt til en smidig deig, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
    2. La deigen heve i minst 1 time.
    3. Del deigen i små biter. Rull tynne pølser med hendene og surr rundt en pinne. Stek over bålet. Bruk tid og roter pinnen slik at du unngår at brødet blir brent utenpå og rått i midten.
      blue heart
      Tips!

      Når du skal grille pinnebrød over åpen flamme, er det viktig å rotere pinnebrødet hele tiden. Finn det varmeste stedet, men unngå direkte flamme. Pinnebrødene kan også grilles på indirekte varme på en grill.

blue heart
Tips!

Ønsker du en enda fyldigere og mer mettende variant, kan du elte inn biter av soltørkede tomater, salatost og hakket spinat i deigen før pinnebrødene stekes.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff