
Müslibrød med tørkede tranebær
Enkel•180 min35 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
6 dl
-
25 ggjær
-
1 stkegg
-
½ sssalt
-
2 dlfint rugmel
-
1 dlhavrekli
-
2 dlhvetekim
-
12 dlhvetemel
-
1 dlgrovhakkede hasselnøtter
-
1 ½ dltørkede ferske tranebær
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en kjele og hell i melk. Varm opp til det er fingervarmt, ca. 37 °C. Smuldre i gjær og rør til den har løst seg opp.
-
2
Tilsett egg, salt, rugmel, kli, kim og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og slipper bollen. Tilsett nøtter og tranebær. Elt ytterligere litt.
-
3
Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
-
4
Ta deigen ut på melet bakebord og del den i to. Elt deigemnene godt til runde brød. Snitt et kryss på hvert brød med en spiss kniv. Pensle med litt vann og strø over havrekli. Legg brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. Hev brødene under plast i ytterligere ca. 45 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 200 °C.
-
6
Sett brødene i nedre del av ovnen. Spray litt vann på brødene (bruk gjerne en blomterspruteflaske) når de settes i ovnen. Det gjør at brødskorpen blir ekstra sprø. Stek i ca. 35 minutter. Avkjøl.
-
7
Pakk i folie og gråpapir og gi bort som en personlig og koselig gave.