Müslibrød med tørkede tranebær

Müslibrød med tørkede tranebær

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 180 min
  • 35 min
Müslibrød er en hyggelig spiselig gave å gi bort. Det smaker nydelig og ser fristende ut. Bruk kakeformer som er en fin gave i seg selv og pynt med pene bånd og kort.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g TINE Meierismør
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 g gjær
1 stk egg
½ ss salt
2 dl fint rugmel
1 dl havrekli
2 dl hvetekim
12 dl hvetemel
1 dl grovhakkede hasselnøtter
1 ½ dl tørkede tranebær

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele og hell i melk. Varm opp til det er fingervarmt, ca. 37 °C. Smuldre i gjær og rør til den har løst seg opp.
    2. Tilsett egg, salt, rugmel, kli, kim og så mye hvetemel at deigen blir passe fast og slipper bollen. Tilsett nøtter og tranebær. Elt ytterligere litt.
    3. Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted i ca. 1 time.
    4. Ta deigen ut på melet bakebord og del den i to. Elt deigemnene godt til runde brød. Snitt et kryss på hvert brød med en spiss kniv. Pensle med litt vann og strø over havrekli. Legg brødene på en stekeplate dekket med bakepapir. Hev brødene under plast i ytterligere ca. 45 minutter.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C.
    6. Sett brødene i nedre del av ovnen. Spray litt vann på brødene (bruk gjerne en blomterspruteflaske) når de settes i ovnen. Det gjør at brødskorpen blir ekstra sprø. Stek i ca. 35 minutter. Avkjøl.
    7. Pakk i folie og gråpapir og gi bort som en personlig og koselig gave.
Tips!

Istedenfor tranebær kan du gjerne bruke annen frukt eller bær, både tørkede og friske smaker godt.

Kommentar

Kommentarer

  • BL

    5 måneder siden
    Lurer på hvor "brødformen" (stor pai/cupcake) kan kjøpes? Har googlet intenst, uten hell.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei BL,

      Større muffinsformer får du kjøpt i større kjøkkenbutikker. Har du forsøkt Kitchen eller Tilbords? Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Meg

    5 år siden
    Lagde brødene, men det tok utrolig lang til med hevingen og stekingen og alt sammen! Anbefales til den som har god tid! De var veldig gode, da :)

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Du har helt rett i at tidsbruken er rundt tre timer, og ikke 45 min. Hyggelig å høre at det var verdt det. :) God jul!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat