Hjemmelagde hamburgerbrød og èn loff
Enkel•105 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 g
-
6 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen variant
-
50 ggjær
-
1 tssalt
-
4 dlsammalt hvete, fin
-
10 dlhvetemel (ca)
Pensling av hamburgerbrød
-
3 ssTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller annen variant
-
2 sssesamfrø
Pensling av fletteloff
-
1 stksammenvispet egg , romtemperert
-
1 ssblå valmuefrø
Slik gjør du det
-
1
I denne oppskriften på hjemmelagde hamburgerbrød (og en loff), starter du med å smelte smøret i en kjele. Dra så kjelen fra varmen og ha i melk. Blandingen skal være lunken, ca 37 °C.
-
2
Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken. Rør til gjæren er oppløst.
-
3
Tilsett salt og sammalt hvete, fin og mesteparten av hvetemelet. Rør deigen grundig sammen slik at den blir glatt og smidig. Hell på litt og litt av melet helt til du har en deig som ikke klisser. Elt deigen godt.
-
4
La deigen heve i ca 30 minutter
-
5
Sett på stekeovnen til 200 °C.
Små hamburgerbrød
-
6
Del deigen i to og form halvparten til ca. 20 små boller (eller færre og større dersom de er til normalt store hamburgere).
-
7
Legg hamburgerbrødene på bakepapir på stekeplate og sett dem lunt dekket med plast, ca. 15 minutter.
-
8
Pensle med melk og dryss på litt sesamfrø før steking. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.
Fletteloff
-
9
Del den andre halvparten i tre, trill lange pølser og lag en flette.
-
10
dryss på litt sesamfrø før steking. Avkjøles på rist. Del den andre halvparten i tre, trill lange pølser og lag en flette. Legg fletteloffen på bakepairkledd stekeplate og etterhev under plast på lunt sted i 20-30 minutter.
-
11
Pensle loffen med litt sammenvispet egg, dryss på ulike frø og stek midt i ovnen i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.