Oppskrift og enkelt middagstips med Varm biffsandwich
0

Varm biffsandwich med stekte potetbåter

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og god biffsandwich med stekte potetbåter. Passer perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potetbåter:

12 stkpoteter
1 spiseskjesolsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Biffsandwich:

4 stktynne biffer av entrecôte (á 100 g)
¼ teskjesalt
½ teskjepepper
1 spiseskjesolsikkeolje eller annen nøytral olje
3 spiseskjetomatpesto (rød pesto) eller tomattapenade (se tips-feltet)
2 stktomater
1 stkrødløk
4 stksalatblader
4 stkciabatta eller skiver grovt brød

Slik gjør du det

  1. Skru på ovnen på 200 °C på varmluft, eller 220 °C uten varmluft. Finn frem en ildfast form.
  2. Potetbåter:

  3. Skrell potet. Kutt i båter og ha i den ildfaste formen. Vend i olje, ha på litt salt og pepper og stek midt i ovnen i 20-25 minutter.
  4. Biffsandwich:

  5. Krydre biffene med salt og pepper. Varm opp en panne på middels sterk varm. Ha i olje eller smør og stek biffene i 2-3 minutter på hver side. Snu ofte.

    Tips:

    Biffen kan eventuelt erstattes med kyllingfilet.
  6. Smør litt rød pesto på begge sider av biffene. Skjær tomat og rødløk i skiver og vask salaten.
  7. Kutt brødskivene på skrått eller del ciabatta i to på langs.
  8. Sett sandwichen sammen med et lag brød, salatblad, biff, tomat, rødløk. Ha en skive brød oppå. Server med nystekte potetbåter.

Tips:

Ønsker du å lage din egen tomattapenade? For å lage det, tar du et lite glass soltørkede tomater (fjern oljen), 1 fedd hvitløk og litt salt og pepper i en blender. Skru på middels hastighet og spe på med olivenolje til blandingen er jevn og glatt. 

Kommentarer