Oppskrift på Gresk lasagne
0

Gresk lasagne

(6)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Lasagne er en italiensk spesialitet. I denne oppskriften har vi blandet inn råvarer fra det greske kjøkkenet. Uimotståelig!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

lasagne:

2 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkaubergine
1 stksquash
2 stkpaprika
1 spiseskjeolivenolje
400 gramkjøttdeig av lam
3 spiseskjetomatpuré
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjetørket timian
800 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
150 gramfetaost
12 stklasagneplater
3 desiliterTINE Matfløte
2 desiliterNorvegia® Revet eller annen god gulost

salat:

100 gramblandet salat
4 stktomater
12 stkgrønne oliven

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. lasagne:

  3. Hakk løk og hvitløk og skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
  4. Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i olje. Ha alt over på en tallerken.
  5. Brun lammekjøttdeig i olje sammen med tomatpuré. Krydre med salt, pepper og timian, og ha over hakkede tomater. Kok i 5 minutter.
  6. Legg kjøttsaus, grønnsaker, fetaost og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over matfløte, og dryss over revet ost. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter.
  7. Salat:

  8. Vask og skjær opp salat. Del tomat i båter. Bland salat, tomat og oliven og server sammen med lasagnen.

Tips:

Hvis du ikke finner lammedeig, kan du bruke vanlig kjøtt- eller karbonadedeig.

Kommentarer

Produkter i oppskriften