Oppskrift på Grillede lammeskiver med gresk vri

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Grillede lammeskiver med gresk vri

Herlige lammeskiver med hjemmelaget tzatziki til. Med riktig gresk tilbehør, som agurk, oliven og urter, blir måltidet en fest.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server med tzatziki eller TINE Lett Crème Fraîche med soltørket tomat og oliven, gresk salat og brød til.

Slik gjør du

Lammelår:

  1. Krydre lårskivene med salt, pepper og oregano og grill dem raskt på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, legg på lokket og la dem ettersteke i 3–4 minutter, eller til kjøttet er passe stekt.

  2. Har du grillpanne og været ikke tillater utegrilling, kan du steke lårskivene innendørs i pannen.

tzatziki:

  1. Riv agurk grovt på et rivjern. Ha den revne agurken i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. Tzatzikien blir best hvis den får stå 1 time i kjøleskapet og trekke før servering.

gresk salat:

  1. Kutt og bland tomat, rødløk og agurk i en bolle. Ha på oliven og strø over fersk basilikum.

Lignende oppskrifter