Oppskrift på Laks teriyaki
2

Laks teriyaki

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Laks og asiatiske smaker passer godt sammen. I denne oppskriften har vi penslet laksen med teriyakisaus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramSALMA eller annen god laks
1 spiseskjeteriyakisaus
1 teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper
250 grameggnudler (1 pakke)
¼ stkmeloner
2 centimeterfrisk ingefær
½ stkrød paprika
3 spiseskjebladpersille
¼ stkchili
1 stkhvitløksfedd
1 stksjalottløk
1 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skjær fisk i små biter på ca. 30 gram. Pensle med teriyakisaus. Strø på salt og nykvernet pepper. Bak fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt, ca. 8 minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over.
  3. Kok nudler som anvist på pakken.
  4. Skjær melon i små terninger. Riv ingefær. Skjær paprika i strimler. Rens og finhakk persille, chili, hvitløk og løk, og surr dette lett i smør.
  5. Rør inn nudler og melon. Anrett med laksebitene på toppen.

Tips:

Når du skal bake SALMA, er det viktig at den er romtemperert før du setter den i ovnen. Da får du en jevnere oppvarming.

Kommentarer

Produkter i oppskriften