Oppskrift på Laks med teriyakisaus
0

Laks med teriyakisaus

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag en japanskinspirert laks med herlig teriyakisaus og grønnsaker til middag!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

5 desiliterris eller fullkornsris
2 stkgulrøtter
1 stkløk
1 stkbrokkoli
3 stkvårløk
1 desiliterkyllingbuljong
1 teskjechilipulver
2 spiseskjeeplesidereddik
3 spiseskjesoyasaus
1 teskjemalt ingefær
1 teskjesukker
2 spiseskjesolsikkeolje
600 gramlaksefilet

Slik gjør du det

  1. Kok risen etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som resten av maten.
  2. Skrell og kutt gulrot, løk og brokkoli i jevnstore biter.
  3. Finhakk vårløk. Bland sammen buljong, vårløk, chilipulver, eplesidereddik, soyasaus, malt ingefær og sukker. Rør godt sammen.
  4. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme. Legg i laks og litt av sausen. Stek under forsiktig omrøring til laksen er ferdig, i ca. 5 minutter. Legg laksen på en tallerken og dekk den med aluminiumsfolie slik at den holder seg varm.
  5. Ha grønnsakene og resten av sausen i stekepannen. Stek til grønnsakene er myke, i ca. 5–7 minutter.

Tips:

Husk å være forsiktig når du behandler laks, og fisk generelt, slik at den ikke flaker seg.

Kommentarer