Oppskrift på Asiatiske laksekaker
0

Asiatiske laksekaker

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

To verdensdeler på én tallerken! Tradisjonsrik norsk laks kombinert med asiatisk wok blir en nydelig middagsrett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

laksekaker:

600 gramlaksefilet
2 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
3 spiseskjekoriander, hakket
3 stkvårløk
1 stkegg
1 spiseskjepotetmel
1 stklime, revet skall av
½ teskjesalt
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking

nudler:

250 grameggnudler

Wok:

150 grampaprika
150 gramgulrøtter
150 grampurre
150 gramsjampinjong eller annen sopp

tilbehør:

4 spiseskjesoyasaus

Slik gjør du det

    Laksekaker:

  1. Skjær laks i biter. Hakk hvitløk, chili, koriander og vårløk.
  2. Ha laksen i en food processor sammen med egg, potetmel, hvitløk, chili, lime og koriander. Krydre med salt, og kjør sammen til en jevn farse. Vend i vårløk.
  3. Form farsen til kaker. Stek fiskekakene på begge sider på middels sterk varme i en blanding av olje og smør til de er gjennomstekte.
  4. nudler:

  5. Kok nudler som anvist på pakken.
  6. wok:

  7. Skjær paprika, gulrot, purre og sopp i biter eller strimler. Wok grønnsakene på sterk varme med litt olje i noen minutter. Server med nystekte laksekaker, nudler og soyasaus.

Tips:

Sweet chilli sauce, hoi sin saus eller østerssaus smaker godt ved siden av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften