Ostepanert torskefilet

Ostepanert torskefilet

4
15
Enkel40 min
Hjemmepanerte torskefileter smaker utrolig godt til bakte beter og søtpoteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 700 g
    torskefilet (evt. annen hvit fisk)
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
    strøkavring
  • 1 dl
    Jarlsberg® Revet
  • 1 dl
    egg
  • 2 ss

Smørbakte beter og søtpotet

  • 250 g
    beter , eventuelt bare rødbeter
  • 150 g
    søtpoteter
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 3 ss
  • 2 ss
    frisk timian , grovhakket
  • ¾ ts
    salt
  • ½ ts
    kvernet hvit pepper

Basilikumsaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.

  2. 2

    Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.

  3. 3

    Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.

  4. 4

    Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.

Tips

Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.

Del denne oppskriften: