Oppskrift på Ostepanert torskefilet

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostepanert torskefilet

Hjemmepanerte torskefileter lager du på den tiden det tar deg å koke poteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.

Slik gjør du

  1. Skjær fiskefileten i porsjonsbiter. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.

  2. Rens og skjær gulrøttene og hvitløkbåtene tynt. Varm smøret og ha i gulrøttene og hvitløken. Stek til gulrotskivene begynner å mykne.

  3. Ta det ut av pannen og hold det varmt. Varm smør og stek fisken gyllenbrun. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.

  4. Kok opp buljong og fløte. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.

  5. Server med gulrøttene og hvitløken, sausen og kokte poteter. Dryss over litt persille ved servering.

Lignende oppskrifter