Oppskrift på Ostepanert torskefilet
4

Ostepanert torskefilet

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmepanerte torskefileter smaker utrolig godt til bakte beter og søtpoteter. Med revet ost i paneringen blir stekeskorpen på fisken ekstra god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

700 gtorskefilet (evt. annen hvit fisk)
1 tssalt
¼ tspepper
4 ssstrøkavring
1 dlJarlsberg® Revet
1 dlegg
2 ssTINE Meierismør

Smørbakte beter og søtpotet

250 gbeter, eventuelt bare rødbeter
150 gsøtpoteter
4 stkhvitløksfedd
3 ssTINE Meierismør, smeltet
2 ssfrisk timian, grovhakket
¾ tssalt
½ tskvernet hvit pepper

Basilikumsaus:

2 dlfiskekraft (vann + buljong)
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 tsmaizena
½ potterbasilikum
1 dlJarlsberg® Revet
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  1. Skrell og del beter og søtpotet i litt grove båter. Legg i en ildfast form med hele hvitløksfedd, frisk timian, smør, salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovn ved 200 °C, ca. 25-30 min, til grønnsakene er møre. Vend på grønnsakene av og til.
  2. Skjær fiskefileten i porsjonstykker. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.
  3. Varm smør og stek fisken gyllenbrun på middels sterk varme. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.
  4. Kok opp buljong og Crème Fraîche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.
  5. Server med smørbakte beter, søtpoteter og saus. Dryss gjerne over litt frisk timian ved servering.

Tips:

Lag din egen strøkavring. Spar på alle brødrester og skalker og rist dem i langpannen på svak varme i stekeovnen. Når de er blitt tørre kjører du dem noen runder i food processor. Oppbevar på tette glass.

Kommentarer

Produkter i oppskriften