Oppskrift på Gremolatafisk med urtekrem
0

Gremolatafisk med urtekrem

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gremolata er en blanding av brød, hvitløk og basilikum som brukes mye i middelhavslandene. Blandingen gir en deilig smak på fisken, og sammen med den friske urtekremen kan hverdagsfisken omvandles til det reneste festmåltidet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramseifilet eller annen hvit fisk

Gremolata:

3 skiverskorpefri brød
2 stkhvitløksfedd
1 desiliterbasilikumblader

Urtekrem:

2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 spiseskjefinhakket dill

Tilbehør:

1 stksquash
3 stktomater
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. Bland brød, hvitløk og basilikum i en foodprocessor. La det ligge åpent på en tallerken slik at det tørker litt.
  2. Skjær squash og tomater i skiver. Stek skivene i litt smør og dryss over salt og pepper.
  3. Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha på salt og pepper. Stek fisken i smør i stekepannen.
  4. Bland Crème Fraîche og dill. Smak dette godt til med salt og pepper.
  5. Legg grønnsakene på tallerken med fisken oppå. Dryss gremolata (brødmiksen) over fisken og server med kokte poteter og urtekrem til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften