Oppskrift på Laks på squash
0

Laks på squash

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en enkel lakseform med kremet saus på en seng av squash. Perfekt å spise til hverdagsmiddag. Server gjerne retten med fullkornsris ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramskinn og benfri laksefilet
1 stkstor squash, delt i skiver
½ stkpurre i ringer
3 stksmå vårløk, delt i ringer
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 desiliterfiskekraft, gjerne vann + buljongterning eller hvitvin
3 desiliterTINE Crème Fraîche Original
1 desiliterfinklippet dill, eller basilikum
2 stkgulrøtter delt i staver
3 desiliterris

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 220 °C og finn fram en ildfast form.
  2. Legg squashskiver, gulrot, purre og vårløk lagvis i formen. Legg på et par smørklatter og dryss over litt salt og nykvernet pepper. Del laksefiletene i pene serveringsstykker og legg dem oppå grønnsakene. Dryss over litt salt og pepper. Hell over fiskekraften. Bland Crème Fraîche med urtene og legg en god skje på hvert fiskestykke.
  3. Stek retten midt i ovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.

    Tips:

    Denne retten smaker også godt med poteter eller pasta. 

Tips:

Du må gjerne bruke enda mer grønnsaker i denne retten, som for eksempel tynne staver av gulrot, små bunter av brokkoli eller skiver av rødløk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften