Oppskrift på Laksesalat med avokado, epler og honningkesam
0

Laksesalat med avokado, epler og honningkesam

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en god salat med SALMA, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Laksesalat:

600 gramSALMA
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ desiliterblåbær
150 gramblandet grønn salat
2 stkavokadoer
1 stkeple
2 desilitervårløk
½ desiliterristede solsikkekjerner
1 desiliterrosiner
½ desilitersitroner, revet skall av

Honningkesam:

2 desiliterKesam® Original
½ spiseskjeflytende honning
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Sitronolje:

2 spiseskjesitronsaft
1 desiliterolivenolje
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    laksesalat:

  1. Del SALMA i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.
  2. Fordel salat på tallerkener eller et fat.
  3. Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.
  4. Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.
  5. honningkesam:

  6. Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.
  7. sitronolje:

  8. Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper. Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften