Laksesalat med avokado, epler og honningkesam

Laksesalat med avokado, epler og Kesam® med honning

0
65
Enkel20 min
Oppskrift på en god salat med laks, frukt, bær og grønnsaker, toppet med frisk honningkesam og sitronolje.

Ingredienser

Antall porsjoner

Laksesalat:

  • 600 g
    laksefileter uten skinn
  • 1 ss
  • 1 ½ dl
    blåbær
  • 150 g
    blandet grønn salat
  • 2 stk
    avokado
  • 1 stk
    eple
  • 2 dl
    vårløk
  • ½ dl
    ristede solsikkekjerner
  • 1 dl
    rosiner
  • ½ dl
    sitron , revet skall av

Honningkesam:

Sitronolje:

  • 2 ss
    sitronsaft
  • 1 dl
    olivenolje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Del laksefileten i tykke strimler og stek de gylne i litt smør, i en panne på sterk varme.

  2. 2

    Fordel salat på tallerkener eller et fat.

  3. 3

    Del avokado og eple i biter. Finhakk vårløk. Rist solsikkekjerner i en varm og tørr stekepanne til de er gylne.

  4. 4

    Fordel laks, blåbær, avokade, eple og vårløk på tallerkenene/fatet og dryss over solsikkekjerner, rosiner og revet sitronskall.

honningkesam:

  1. 5

    Bland Kesam og honning og smak godt til med salt og pepper.

sitronolje:

  1. 6

    Press sitronsaft og bland med olje. Smak godt til med salt og pepper. Hell sitronolje over salaten og server med honningkesam.

Del denne oppskriften: