Oppskrift på Grillet SALMA med bulgursalat
1

Grillet SALMA med bulgursalat

(9)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Bulgur stammer fra Midt-Østen, og lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Her serverer vi grillet laks på en seng av syrlig bulgursalat servert med en lett chilidressing. Det blir friske og sommerlige smaker!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramSALMA (4 biter à 150 gram)
½ stksitroner
1 spiseskjeolivenolje
1 desiliterbulgur (evt. couscous)
2 stkmodne tomater
1 stkavokado
1 stkrødløk
½ buntdill
½ teskjerevet sitronskall
1 spiseskjeolivenolje
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper

Chilisaus:

1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 % (300g)
3 spiseskjesøt chilisaus
1 stklime (saften av)

Slik gjør du det

  1. Vend laksestykkene i en blanding av sitron og olivenolje. Krydre med salt og pepper.
  2. Kok bulguren (couscous) som anvist på pakken og avkjøl den litt. Skjær tomater og avocado i mindre biter. Skjær rødløk i skiver. Hakk dillen.
  3. Bland bulgur(couscous) med tomabitene, avocadoen, rødløken, dillen og sitronskallet. Rør inn litt olje og smak til med salt og pepper.
  4. Rør sammen Crème Fraîche, chilisaus og limejuice. La stå å trekke 1 time i kjøleskap før servering.
  5. Grill SALMA i 2 - 3 minutter på hver side. Server med chilisaus til.

Tips:

Når SALMA grilles er den best medium rå, da kommer smaken ekstra godt frem. Stek SALMA i ca. 2 minutter på hver side. La fisken hvile i noen minutter før den serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften