Oppskrift på Fiskepanetter med salsa
0

Fiskepanetter med salsa

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fiskepanetter av torsk servert med en nydelig mangosalsa. Paprikapulver, chilipulver og oregano gir smak til fisken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fiskepanetter:

600 gramtorskefilet eller annen hvit fisk
1 stksitron, skallet og saften
1 teskjepaprikapulver
¼ teskjechilipulver
1 teskjeoregano
2 desilitergriljermel
2 stkeggehviter

Salsa:

5 stktomater
1 stkmango
400 gramkidneybønner
250 grammais
2 spiseskjesolsikkeolje eller maisolje
¼ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Legg fisk i en skål og riv over litt sitronskall. Del sitron i to og drypp sitronsaft over fisken. La fisken ligge i sitronsaften i 5–10 minutter.
  2. Bland sitronskall, paprikapulver, chilipulver, oregano og griljermel i en dyp tallerken. Visp eggehvite med resten av sitrosaften i en annen tallerken.
  3. Skjær tomat i biter. Skrell mango og skjær fruktkjøttet i terninger. Skyll bønner og la vannet renne av.
  4. Bland tomat, mango, bønner og mais i en kjele. Varm opp, og la salsaen koke på middels sterk varme i 5 minutter. Rør inn halvparten av oljen, og smak til med salt. Legg lokk på kjelen og hold sausen varm.
  5. Varm resten av oljen i en stekepanne. Salt fiskefiletene. Vend dem først i eggehvite og så i griljermel. Stek dem i olje i 4–5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og paneringen er gyllen. Server med salsa.

Tips:

I denne retten har vi brukt torsk, men du kan fint bruke annen hvit fisk som sei eller hyse.

Kommentarer