Fiskepanetter med salsa

Fiskepanetter med salsa

0
4
Enkel30 min
Fiskepanetter av torsk servert med en nydelig mangosalsa. Paprikapulver, chilipulver og oregano gir smak til fisken.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fiskepanetter:

  • 600 g
    torskefilet eller annen hvit fisk
  • 1 stk
    sitron , skallet og saften
  • 1 ts
    paprikapulver
  • ¼ ts
    chilipulver
  • 1 ts
    oregano/mynte
  • 2 dl
    griljermel
  • 2 stk
    eggehviter

Salsa:

  • 5 stk
    tomater
  • 1 stk
    mango
  • 400 g
    kidneybønner
  • 250 g
    mais
  • 2 ss
    solsikkeolje eller maisolje
  • ¼ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg fisk i en skål og riv over litt sitronskall. Del sitron i to og drypp sitronsaft over fisken. La fisken ligge i sitronsaften i 5–10 minutter.

  2. 2

    Bland sitronskall, paprikapulver, chilipulver, oregano og griljermel i en dyp tallerken. Visp eggehvite med resten av sitrosaften i en annen tallerken.

  3. 3

    Skjær tomat i biter. Skrell mango og skjær fruktkjøttet i terninger. Skyll bønner og la vannet renne av.

  4. 4

    Bland tomat, mango, bønner og mais i en kjele. Varm opp, og la salsaen koke på middels sterk varme i 5 minutter. Rør inn halvparten av oljen, og smak til med salt. Legg lokk på kjelen og hold sausen varm.

  5. 5

    Varm resten av oljen i en stekepanne. Salt fiskefiletene. Vend dem først i eggehvite og så i griljermel. Stek dem i olje i 4–5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt og paneringen er gyllen. Server med salsa.

Tips

I denne retten har vi brukt torsk, men du kan fint bruke annen hvit fisk som sei eller hyse.

Del denne oppskriften: