Oppskrift på asiatisk seiwok
0

Asiatisk seiwok

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Rask fiskewok som gir deg fisk til middag med en helt ny vri i en hektisk hverdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Asiatisk seiwok

600 gramseifilet i biter
2 spiseskjesolsikkeolje til wokking
4 spiseskjesoyasaus
2 spiseskjeasiatisk fiskesaus (fra flaske)
2 spiseskjesesamfrø
1 stkliten brokkoli i buketter (bruk også stilken kuttet i biter)
1 stkrødløk i strimler
2 stkgulrøtter i staver
400 gramkokte eggnudler
2 desiliterbønnespirer
3 spiseskjefrisk, hakket koriander
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Asiatisk seiwok

  1. Skjær sei i biter.
  2. Skjær brokkoli, løk og gulrøtter i like biter.
  3. Kok nudler som anvist på pakken.
  4. Varm opp olje i en wokpanne. Wok fisken raskt til den er nesten gjennomstekt. Ta fisken fra woken og over på et fat, og hell over soyasaus, fiskesaus og sesamfrø.

    Tips:

    For å sikre at panna holder seg varm, er det lurt å ikke legge all fisken i woken på en gang, men wokke fisken i omganger.

  5. Wok grønnsakene i litt olje.
  6. Vend sammen nudlene med grønnsakene, bønnespirer og koriander, og smak til med salt og pepper. Server med fisken.

Tips:

#1: Bruk helst fersk sei i denne retten. Hvis fisken er fersk faller den ikke så lett fra hverandre.

#2: Server gjerne med sweet chilisaus.

Kommentarer