Bouillabaisse

Bouillabaisse

4
37
Enkel30 min
Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    torskefilet
  • 300 g
    laksefilet
  • 1 stk
    grønn paprika
  • 1 stk
    rød paprika
  • 2 stk
    purre
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    fennikel
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    tørket oregano/mynte
  • 800 g
    hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
  • 5 dl
    fiskekraft eller buljong
  • ½ dl
    hvitvinseddik
  • 1 ss
    sitronsaft
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.

  2. 2

    Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.

  3. 3

    Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.

  4. 4

    Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.

Tips

Sjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.

Del denne oppskriften: