Oppskrift på Bouillabaisse

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Bouillabaisse

Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Sjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.

Slik gjør du

  1. Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.

  2. Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.

  3. Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.

  4. Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

  5. Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.

Lignende oppskrifter