Oppskrift på Bouillabaisse
2

Bouillabaisse

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramtorskefilet
300 gramlaksefilet
1 stkgrønn paprika
1 stkrød paprika
2 stkpurre
2 stkhvitløksfedd
½ stkfennikel
2 spiseskjeolivenolje
1 teskjetørket oregano
800 gramhermetiske tomater (1 boks = 400 g)
5 desiliterfiskekraft eller buljong
½ desiliterhvitvinseddik
1 spiseskjesitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.
  2. Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.
  3. Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.
  4. Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.

Tips:

Sjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.

Kommentarer