Oppskrift på Fransk kyllinggryte
6

Fransk kyllinggryte

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på herlig og lettlaget kyllinggryte. Provencekrydderet sørger for den rette franske følelsen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 bokshermetiske tomater à 400 g
2 desiliterkyllingbuljong (ev. vann tilsatt buljong)
8 stkmellomstore poteter
2 stkløk
3 stkstilker stangselleri
1 spiseskjeprovencekrydder
4 stkkyllingfileter
100 gramfrosne erter

Slik gjør du det

  1. Kok opp hermetiske tomater og kyllingbuljong i en kjele.
  2. Vask og skrell potet. Skjær potet, løk og stangselleri i like store biter.
  3. Ha potet, løk og stangselleri i gryta. Kok opp og la det småkoke med provencekrydder i 12–15 minutter.
  4. Skjær kyllingfilet i jevnstore biter. Ha kylling og erter i gryten. La trekke på svak varme til kyllingbitene er gjennomkokt, i 5–8 minutter.

Tips:

Denne middagen kan fint lages dagen før servering, da setter smakene seg bare enda bedre.

Kommentarer