Oppskrift på Ratatouille med lam
2

Ratatouille med lam

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på deilig gryte med gode smaker av lammekjøtt og grønnsaker. Ratatouille, eller grønnsaksstuing, er en klassisk fransk oppskrift fra Provence.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet:

8 stkpoteter

Lam:

600 gramlammekjøtt
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Ratatouille

2 stkløk
2 stkpaprika, gjerne ulike farger
4 stkhvitløksfedd
1 stkaubergine
4 stktomater
2 spiseskjetomatpuré
1 spiseskjeoregano
2 stkkjøttbuljong eller grønnsaksbuljongterninger
3 desilitervann
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Potet:

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  2. Lam:

  3. Skjær kjøtt i biter. Brun kjøttet i smør i en stekepanne og legg det over i en gryte.
  4. Ratatouille:

  5. Rens løk og ta frøene ut av paprikaen. Finhakk hvitløk. Skjær løk, paprika, aubergine og tomat i biter.
  6. Stek løk og paprika i stekepannen. Legg alle grønnsakene i gryten. Tilsett tomatpuré, oregano, buljongterning og vann. La gryten koke ved svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kommentarer

Produkter i oppskriften